Nuovargis. Puikiu ritmu rungtynes pradėję panevėžiečiai per pirmąjį mačo ketvirtį pelnė 23 taškus. Visgi „Žalgirio“ krepšininkai visos dvikovos metu taikė agresyvią gynybą, dažnai spaudė aikštelės šeimininkus, o dėl šios priežasties susitikimo pabaigoje „Lietkabelio“ žaidėjai atrodė stipriai nuvargę.

Per likusius tris kėlinius Kazio Maksvyčio auklėtiniai pelnė tik 36 taškus, o tai yra didžiulis žalgirietiškos gynybos nuopelnas.

„Mums koją kiša nuovargis. Atrodo, kad nori padaryti visko daug, bet kūnas neleidžia. Jei kūnas neleidžia, tuomet ir protas, – po dvikovos sakė Gintaras Leonavičius. – Bandėme atsakyti į varžovų agresyvią gynybą, bet visgi „Žalgiris“ yra Eurolygos „Top 10“ komanda. Mums labai sunku kažką padaryti prieš jų gynybą.“

Pirmas dvejas rungtynes buksavę žalgiriečiai dabar atrodo visiškai prisitaikę prie „Lietkabelio“ puolimo. Per pirmus du mačus „Žalgiris“ į savo krepšį praleido vidutiniškai 76,5 taško, per likusius du – 58,5.

Ketvirtajame finalo serijos susitikime Šarūno Jasikevičiaus kariauna iš žaidimo išjungė mažuosius „Lietkabelio“ krepšininkus. Lorenzo Williamsas, Žygimantas Janavičius, Benas Madgenas ir Gintaras Leonavičius bendrai iš žaidimo pataikė vos 2 metimus iš 19 bei iš viso pelnė tik 9 taškus.

„Išskyrus pirmą kėlinį, gynėmės labai gerai, fantastiškai. Pirmajame kėlinyje buvome vangoki ir tikrai davėme per daug antrųjų šansų ir laisvų metimų, kuriais jie nenubaudė. Manau, kad antroje rungtynių pusėje perlaužėme jas iš gynybinės pusės. Tuo esu labai patenkintas, nes kito kelio nėra“, – po mačo sakė Jasikevičius.

Kauniečius į pergalė vedė atsarginiai ekipos krepšininkai. Nuo suolo pakilę žaidėjai įmetė 42 taškus, tuo metu startinis penketukas – 30.

Daugiausiai energijos į komandos žaidimą įnešė Brockas Motumas ir Lukas Lekavičius, abu pelnę po 16 taškų bei surinkę po 19 naudingumo balų.

Po antrųjų serijos rungtynių Panevėžyje, kuomet „Žalgiris“ varžovams nusileido rezultatu 83:86, Jasikevičius užsiminė, kad trūksta įžaidėjų gero žaidimo bei vadovavimo ekipai. Atrodo, kad tai geriausiai išgirdo būtent Lekavičius.

Per pirmąsias dvejas rungtynes 23-ejų metų 183 cm ūgio gynėjas vidutiniškai rinko tik po 3 taškus bei 2 naudingumo balus. Įsiklausęs į trenerio žodžius įžaidėjas komandą į priekį vedė kituose dviejuose mačuose, per kuriuos vidutiniškai pelnė po 14 taškų, atliko po 6,5 rezultatyvaus perdavimo bei rinko 16,5 naudingumo balo.

Tai buvo pirmoji „Žalgirio“ pergalė šį sezoną Panevėžyje per ketverias rungtynes. Prie prarajos krašto atsidūręs „Lietkabelis“ privalo laimėti likusius tris serijos mačus. Tai skamba kaip misija neįmanoma, žinant, kad Kaune per visą klubo istoriją panevėžiečiai laimėjo tik kartą.

„Kaune bus sunku. Ketvirtosios serijos rungtynės gali būti, kad buvo kertinės. Nei aš kaip treneris, nei mes kaip komanda, nesakome, kad pasiduodame, bet mūsų šansai tikrai sumažėjo. Bandysime rasti jėgų kovoti Kaune“, – po rungtynių sakė „Lietkabelio“ treneris Kazys Maksvytis.

Penktosios ir galbūt paskutinės serijos rungtynės vyks penktadienį 18 val. Kaune.

MVP. Praėjus keturiems didžiojo finalo mačams išryškėjo du pagrindiniai favoritai laimėti naudingiausio finalo krepšininko titulą. Tai Kauno „Žalgiriui“ atstovaujantys Paulius Jankūnas ir Edgaras Ulanovas.

Tragiškai finalo seriją pradėjęs Jankūnas solidumą demonstravo likusiose trejose rungtynėse. Pirmajame susitikime „Žalgirio“ kapitonas pelnė 1 tašką, atkovojo 4 kamuolius bei surinko 2 naudingumo balus. Puolėjo statistika po ketvirtųjų serijos rungtynių yra žymiai geresnė: 13,5 taško, 5,3 atkovoto kamuolio. 2,3 rezultatyvaus perdavimo bei 16,5 naudingumo balo.

Pagrindinis Jankūno konkurentas į MVP titulą yra Ulanovas. „Žalgirio“ krepšininkas serijoje su „Lietkabeliu“ demonstruoja stabilumą. Lengvasis krašto pulėjas vidutiniškai pelno po 11 taškų, 5,5 atkovoto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo bei 19 naudingumo balų.

Rytojaus kauniečių rungtynės namuose gali būti kertinės šių krepšininkų lenktynėse dėl individualaus apdovanojimo.

Lygybė. Kaip jau tampa įprasta Klaipėdos „Neptūnas“ demonstruoja visiškai kitokį žaidimą namų arenoje, nei svečiuose. Pakylėtai žaidę Dainius Adomaičio auklėtiniai ketvirtajame mažojo finalo mače „Švyturio“ arenoje įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ bei išplėšė lemiamas serijos rungtynes.

Iki vakar dienos dvikovos, atkrintamosiose varžybose namuose klaipėdiečiai vidutiniškai pelnydavo po 77,8 taško, o iš toli atakuodavo 40,1 proc. taiklumu. Tuo metu žaidžiant svečių tvirtovėse „Neptūno“ rodikliai kur kas kuklesni – 61,2 taško bei 22,2 proc. tritaškių tikslumas.

Ši tendencija pasitvirtino ir trečiadienio rungtynėse Klaipėdoje. Savų žiūrovų akivaizdoje „Neptūnas“ pelnė 70 taškų bei pataikė 9 tritaškius iš 23 (39 proc.). Lemiamas serijos mačas vyks Vilniuje, o tai turėtų neraminti klaipėdiečius.

„Tikiu vyrais. Tikrai nemažai rungtynių išvykoje sužaidėme gerai, pataikydami aukštu procentu. Aš visada buvau ir būsiu tas žmogus, kuris tiki žaidėjais, su kuriais dirba. Tikiu, kad kitose rungtynėse pataikysime aukščiausiu procentu šį sezoną“, – savo auklėtiniais neabejojo Adomaitis.

Stipriai prie klaipėdiečių pergalės prisidėjo prastas rungtynes sužaidęs Artūras Gudaitis. Per pirmąsias trejas rungtynes vidurio puolėjas vidutiniškai rinko po 15,7 taško, 8,7 atkovoto kamuolio, 2 blokus bei 21,3 naudingumo balo. Visgi ketvirtajame serijos mače Gudaitis buvo labai blankus. Aukštaūgis per 17 minučių pelnė 7 taškus, atkovojo 2 kamuolius, 5 kartus pažeidė taisykles bei surinko tik 2 naudingumo balus.

„Mes gynyboje su Gudaičiu žaidžiame įvairiai, keičiame sistemas ir su skirtingais žmonėmis jį dengiame. Šiandien tai pasiteisino nuo pat pradžių, galbūt dėl to jis išsimušė iš ritmo. Aišku, prisidėjo ir jo pražangos. Jerai Grantas agresyviai žaidė puolime, todėl Gudaitis buvo priverstas dirbti abiejose aikštelės pusėse“, – sakė Adomaitis.

„Neptūnui“ neprireikė ir gero Mindaugo Girdžiūno žaidimo. Tikru komandos lyderiu atkrintamosiose varžybose tapęs gynėjas vidutiniškai šiame etape pelnė po 14,3 taško bei 14,8 naudingumo balo, tačiau dvikovoje su „Lietuvos rytu“ buvo nepastebimas. Girdžiūnas aikštėje praleido vos 12 minučių, pelnė 4 taškus, 4 kartus suklydo bei surinkęs -3 naudingumo balus sužaidė blogiausią sezono mačą.

Lemiamas mūšis dėl bronzos apdovanojimų vyks šeštadienį 17 val. Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)