Informuojama, kol kas tai tėra žodinis pasiūlymas, tačiau taip „Žalgiris“ rodo ambicijas išlaikyti šio sezono klubo simboliu tapusį strategą ilgesniam laikui.

Vyriausiuoju „Žalgirio“ treneriu Š. Jasikevičius tapo 2016-ųjų sausį ir pasirašė 2,5 m. kontraktą. Sutartis galiotų ir šį sezoną, tačiau joje numatyta išlyga, kad sulaukęs kito klubo pasiūlymo treneris Kauną gali palikti jau šią vasarą.

Kaip informuoja „BasketNews.lt“, Š. Jasikevičius pagal dabartinę sutartį uždirba apie 200 tūkst. eurų per sezoną. Jeigu strategas sutiktų priimti naujo kontrakto sąlygas, jis taptų brangiausiai apmokamu specialistu klubo istorijoje.

Š. Jasikevičiumi jau kurį laiką domisi ir kitos Eurolygos komandos. Katalonijos žiniasklaida lietuvį sieją su „Barcelonos“ klubu, sutartį krepšinio specialistui siūlo ir Tel Avivo „Maccabi“. Informuojama, kad vilioti Š. Jasikevičiaus iš Izraelio į Kauną netgi buvo atvykęs generalinis žydų klubo vadybininkas, lietuvio bičiulis kroatas Nikola Vujčičius.

Visgi Ispanijos žiniasklaidoje pastarosiomis dienomis pasirodė pranešimų, kad Š. Jasikevičius jau atmetė „Barcelonos“ pasiūlymą, nors pats treneris savo sprendimą žadėjo paskelbti tik sezonui pasibaigus.

Visgi manoma, kad užsienio klubų pasiūlymai Š. Jasikevičiui gali būti gerokai solidesni ir siekti apie 1 mln. eurų per sezoną ar net daugiau.

Ispanai informuoja, kad „Barcelonos“ pasiūlymas Š. Jasikevičiaus netenkino ne dėl jo finansinės išraiškos, o dėl kitų aspektų. Klubo direktorius Nacho Rodriguezas trečiadienį pareiškė, kad naujasis komandos strategas neturės visiškos laisvės formuojant sudėtį ir privalės taikytis prie klubo modelio – į ekipą inkorpuoti žaidėjus iš jaunimo komandos.

„Pastaruoju metu turime daug susirinkimų. Taip bus ir su nauju treneriu. Bandysime aptarti visas veiklos priemones, kurių imsimės, tačiau klube nebus taikomas naujo trenerio modelis – tikrai nebus taip, kad jis daro ką nori. Taikysime klubo modelį “, – pabrėžė N. Rodriguezas, taip paneigdamas ankstesnes spekuliacijas, kad „Barcelona“ neva atriš rankas Š. Jasikevičiui kolektyvą formuoti visiškai pagal jo įgeidžius.

Apsispręsti dėl ateities Š. Jasikevičius turi laiko iki liepos 15 d., kai pagal sutartį baigsis jo galimybė persikelti į kitą komandą. „50 prieš 50“, – Šaro galimybes likti „Žalgiryje“ Krepšinis.lt yra įvertinęs klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)