„Lietkabelio“ arenoje šį sezoną iki šiol nebuvo laimėjusi nė viena iš elitinio LKL ketverto komandų, o panevėžiečiai čia 9 rungtynėse šventė 9 pergales.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai nutraukė panevėžiečių pergalingą seriją namie ir kartu pasirūpino, kad finalas kaip galima greičiau pasibaigtų – jau penktadienį Kaune. Laikinojoje sostinėje panevėžiečiams šį sezoną nė karto nepavyko laimėti.

Dvikovą sėkmingiau pradėjo aikštės šeimininkai. Jie antrojo kėlinio pradžioje pirmavo 25:17, tačiau nesustabdomas Lukas Lekavičius padėjo žalgiriečiams perlaužti rungtynių eigą ir prieš didžiąją pertrauką išsiveržti į priekį 40:36.

Trečiame kėlinyje kelias minutes atrodė, kad kova taškas į tašką vyks iki pabaigos, tačiau intrigos nebeliko, kai Š. Jasikevičiaus kariauna spurtavo ir susikrovė 15 taškų pranašumą (61:46). Panevėžiečiai mėgino kabintis į rungtynes, tačiau jau pritrūko jėgų.

„Lietkabelis“: Kšištofas Lavrinovičius – 16, Mindaugas Lukauskis – 14 (4 atk.k., 4 rez.p.), Darjušas Lavrinovičius – 9, Lorenzo Williamsas ir Žygimantas Skučas – po 5, Benas Magdenas ir Donatas Tarolis – po 4, Simas Galdikas – 2, Žygimantas Janavičius ir Gintaras Leonavičius – po 0.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius (4 atk.k., 8 rez.p.) ir Brockas Motumas (6 atk.k.) – po 16, Paulius Jankūnas – 10, Edgaras Ulanovas – 7, Augusto Lima ir Artūras Milaknis – po 6, Kevinas Pangosas ir Antanas Kavaliauskas – po 4, Leo Westermannas – 3, Renaldas Seibutis – 0.

Abi komandos suklydo rungtynėse po 19 kartų, tačiau „Žalgiris“ taikliau metė dvitaškius (53 proc. ir 44 proc.) ir tritaškius (41 proc. ir 28 proc.), taip pat laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 36:29.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Du tritaškiai ir Mindaugo Lukauskio dėjimas iš viršaus padeda „Lietkabeliui“ dvikovos pradžią pradėti pakiliai – 8:3. Aikštėje daug kontaktinės kovos, klysta abi komandos, bet įpusėjus kėliniui vis dar priekyje aikštės šeimininkai – 11:7.

Š. Jasikevičiaus auklėtiniai lipa „Lietkabelio“ žaidėjams ant kulnų, žalgiriečius į priekį patraukia nuo atsarginių suolo pakilęs Brockas Motumas.

Kitoje aikštės pusėje nuo tritaškio linijos taikliai meta broliai Lavrinovičiai. Panevėžio krepšininkai efektyviai puola, tačiau gindamiesi sparčiai renkasi pražangas. Po pirmo kėlinio panevėžiečiai pirmauja 23:17.

Antras kėlinys

Donatas Tarolis greitoje kontratakoje deda kamuolį į krepšį iš viršaus ir aikštės šeimininkai susikrauna didžiausią pranašumą – 25:17. Vėliau panevėžiečių taikiklis nusimuša ir tuo naudojasi „Žalgirio“ taikliarankiai, tirpdantys skirtumą iki 2 taškų – 27:25.

„Lietkabelis“ po K. Maksvyčio minutės atsitiesia – K. Lavrinovičiaus ir M. Lukauskio taiklūs metimai padeda vėl nutolti 34:27. Netrukus svarstyklės vėl pakrypsta į „Žalgirio“ pusę ir po A. Milaknio tritaškio – 34:32.

Kuriozas po minutės pertraukėlės – į aikštę išeina šeši Panevėžio komandos krepšininkai. Teisėjai skiria techninę pražangą K. Maksvyčiui ir kamuolys atitenka svečiams.

„Žalgirio“ snaiperiai šaudo tuščiais, aikštės šeimininkai klysta – dar viena minutės pertraukėlė turėtų suvaldyti chaosą aikštėje.

L. Lekavičius galiausiai prisitaiko ir dviem tritaškiais iš eilės išveda „Žalgirį“ į priekį – 36:38. Svečiams pavyksta didžiąją pertrauką pasitikti pirmaujant – paskutinį K. Lavrinovičiaus bandymą sumažinti skirtumą iki minimo „nupučia“ Augusto Lima – 37:40.

Trečias kėlinys

Antrą dvikovos dalį „Lietkabelio“ krepšininkai spurtuoja ir vėl atsiduria priekyje 42:40, tačiau Š. Jasikevičius ir jo kauriauna turi kitų planų. L. Lekavičius, P. Jankūnas, B. Motumas vieną po kito smeigia taiklius metimus ir „Žalgiris“ jau pirmauja 44:53.

Panevėžiečių puolimas stringa, A. Lima triuškinamu dėjimu iš viršaus paverčia skirtumą dviženkliu. Nervai nelaiko D. Lavrinovičiui – stumtelėdamas A. Limą jis užsidirba techninę pražangą. L. Lekavičius pataiko baudos metimą, smeigia dvitaškį ir „Žalgiris“ tolsta 44:58. Aikštės šeimininkų tempas pastebimai kritęs, likus žaisti 10 minučių „Lietkabelis“ atsilieka 52:64.

Ketvirtas kėlinys

Sukandę dantis „Lietkabelio“ krepšininkai mėgina kabintis į rungtynes – pralaimėjimas jiems gali reikšti, kad tai – paskutinis mačas Panevėžyje šį sezoną. Kelių minučių atkarpą nė vienai komandai nepavyksta pelnyti taškų.

M. Lukauskis galiausiai smeigia taiklų tritaškį – 59:66, tačiau tai buvo viskas – išsikvėpę aikštės šeimininkai nesugeba atlaikyti varžovų primesto tempo. „Žalgiris“ pirmą kartą švenčia pergalę Panevėžyje šį sezoną 72:59.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (124)