Šių metų birželio trečią dieną, mače tarp „Žalgirio“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ Š. Jasikevičius buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis ir diskvalifikuotas iš rungtynių – už tai strategas nubaustas 120 eurų bauda.

Taip pat 500 eurų bauda skirta už nepagrįstos kritikos viešą platinimą. Š. Jasikevičius po rungtynių spaudos konferencijoje pažėrė kritikos lygai ir teisėjų darbui. Pagal lygos nuostatus, klubai ir jų atstovai turėdami priekaištų dėl lygos darbo ir prieš viešai išplatindami kritiką, pirmiausia turi pastabas išreikšti lygos viduje, pateikdami atitinkamus argumentus ir faktus.

„Žalgirio“ klubas Lietuvos krepšinio lygai pateikė rungtynių su „Lietkabeliu“ (2017 05 31) video medžiagą su prašymu paaiškinti tam tikras ginčytinas situacijas. Atitinkamus paaiškinimus birželio trečią dieną, klubo direktoriui Pauliui Motiejūnui pateikė bei video situacijas aptarė LKL teisėjų darbo vertinimo ekspertai.

Pagal lygos taisykles, jei „Žalgiris“ nesutinka su paskirtomis nuobaudomis, klubas gali pateikti apeliacinį skundą LKL drausmės komisijai.

Primename, kad per rungtynes su „Lietkabeliu“ iš aikštės išvarytas Š. Jasikevičius viešai piktinosi ir LKL lyga, ir jos vadovų požiūriu į „Žalgirį“.

„Labai daug laiko prašome iš LKL pagarbos, bet jos negauname. „Žalgirio“ treneris yra traktuojamas visai kitaip nei varžovų treneriai. „Žalgirio“ žaidėjai yra traktuojami visai kitaip nei varžovų žaidėjai. Kiekvienas 50-50 švilpukas Panevėžyje buvo prieš „Žalgirį“.

Mums paprasčiausiai Panevėžį reikia aplošti 20 taškų, kad laimėtume. Tai yra jau viso sezono nusistovėjęs dalykas: Panevėžys yra šių metų princesė. Ir tai yra gražu. Panevėžys neturi jokios kaltės – paprasčiausiai lyga bando kelti lygį. Pernai princesė buvo Klaipėda, šiemet – Panevėžys, – šeštadienį spaudos konferencijoje monologą rėžė daugiau nei du kėlinius savo mintis apgalvoti galėjęs Š. Jasikevičius.

„Jeigu jie galvoja, kad „Žalgirio“ treneris nemato, kad žaidėjai kilnoja rankas ir rodo į smilkinį su pirštu, treneris ginčijasi ir negauna jokio įspėjimo, ir „Žalgirio“ treneris nieko nedarys – jie labai klysta.

„Žalgirio“ treneris čia yra dėl vieno: kad kovotų už komandos teises. Mums nereikia jokios pagalbos iš nieko – nes norime viską išspręsti labai gražiai. Nežinau, kodėl vėl neatvažiavo LKL prezidentas (Remigijus Milašius – Krepšinis.lt) pasižiūrėti mūsų rungtynių. Į Panevėžį atvažiuoja. Dėl žinomų priežasčių. Į Kauną jau antrą sykį neatvažiavo, nors mes jį kviečiame.

Mes turime geriausią Europoje areną – čia labai gražu žiūrėti krepšinį. Turime gerą komandą, kuri šiais metais žaidžia gerą krepšinį. Taip kad sakau: norime pagarbos, norime lygaus traktavimo, mums nereikia jokių pagalbų. Jeigu nematysime lygaus traktavimo, „Žalgirio“ treneris vėl išeis iš rungtynių, nes, kaip matote, be „Žalgirio“ trenerio komandai sekasi išvis labai gerai“, – tąsyk piktinosi jis.

Šiuo metu LKL finalo serijoje iki keturių pergalių „Žalgiris“ 2-1 pirmauja prieš „Lietkabelį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)