Kaip rašo portalo AS žurnalistas Josepas Margalefas, Š. Jasikevičius yra atsidūręs taip arti „Barcelonos“ vyriausiojo trenerio posto, kaip dar nebuvo niekada. Antradienį didžiausias ispanų sporto portalas Marca.com informavo, kad „Barcelona“ jau pateikė pasiūlymą 41-erių kauniečiui, o trečiadienį AS tvirtina, kad pernykščių barjerų persikelti į Kataloniją lietuviui nebėra.

Kaip jau ne kartą skelbta, Kauno „Žalgirio“ strategas su „Barcelonos“ vadovais pokalbių turėjo dar praėjusiais metais, tačiau tąsyk vienu iš barjerų tapo ACB lygos įstatai ir vienas esminių jų punktų taikomų naujiems elitinės ispanų lygos komandų vyriausiems treneriams – jais gali tapti tik žmonės, turintys bent dvejų metų darbo elitiniuose Europos klubuose patirtį (išsamiau – čia).

Pernai, kai kalbėjosi su „Barcelona“, Š. Jasikevičius turėjo tik keturių mėnesių darbo „Žalgirio“ stratego poste patirtį.

Pagal ankstesnę sistemą, net ir prasidėjus 2017-2018 m. sezonui, Šarui darbo praktikos elitiniame lygmenyje trūktų ir prie Ispanijos komandos vairo jis galėtų stoti anksčiausiai kitų metų gruodį.

Tačiau AS skelbia, kad po derybų tarp Ispanijos trenerių asociacijos (AEEB) ir Ispanijos krepšinio klubų asociacijos (ACB), šie įstatai buvo sušvelninti. Treneriams užsieniečiams nebėra taikomi tokie griežti apribojimai ir licenciją dirbti Ispanijoje jie gali gauti išklausę specialius kursus.

Tai patvirtino ir AEEB prezidentas Joanas Maria Galvada.

„Galimybė nuo kito sezono dirbti ACB lygos vyriausiuoju treneriu Š. Jasikevičiui būtų, jeigu jis įsiregistruotų į specialius kursus, kuriuos kiekvienais metais organizuoja Ispanijos krepšinio federacija“, – teigė jis.

Šiais metais kursai bus organizuojami Saragosoje ir vyks liepos 16-30 dienomis.

Naujuose įstatuose numatyta ir dar viena išimtis: treneris gali klausytis nuotolinių kursų arba dalyvauti ištęstinėje mokymo programoje jau dirbdamas klube.

AS taip pat skelbia, kad Š. Jasikevičiui pasiūlymą yra pateikusi ir Tel Avivo „Maccabi“, tačiau pats treneris yra griežtai atsisakęs kalbėti apie savo ateitį iki Lietuvos čempionato pabaigos.

Š. Jasikevičiaus kontraktas su „Žalgiriu“ galioja iki 2018-ųjų vasaros, tačiau jame numatyta galimybė išvykti į kitą klubą jau po šio sezono.

Kitu kandidatu treniruoti „Barceloną“ minimas Stambulo „Daruššafaka“ strategas Davidas Blattas, po šio sezono greičiausiai paliksiantis Turkiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)