Žinios apie tai, kad „Barcelona“ taikosi į buvusį ilgametį klubo žaidėją Š. Jasikevičių, žiniasklaidoje sklando jau metus, tačiau po visiško praėjusios savaitės „Barcelonos“ fiasko, spaudos spekuliacijos vis labiau panašėja į realybę.

Kaip rašo Marca.com korespondentas Barselonoje Didacas Piferreras, „Barcelonos“ klubo vadovai Š. Jasikevičiui jau pateikė pasiūlymą tapti vyriausiuoju komandos treneriu ir telaukia lietuvio apsisprendimo.

„Pasiūlymas jau pateiktas, tačiau nėra aišku, ar Š. Jasikevičių tenkins sąlygos. Akivaizdu, kad klubui šią vasarą reikia radikalių sudėties permainų, o Šarūnas norėtų sugrįžti į vieną iš mėgstamiausių savo komandų, tačiau jam reikia tikrų garantijų, kad galės suformuoti aukščiausiame lygyje galintį kovoti kolektyvą, o ne tik kliautis klubo vadovybės pažadais“, – rašo Marca.com.

Nors apie graiko trenerio Georgioso Bartzoko atleidimą iš komandos „Barcelona“ dar nėra viešai paskelbusi, ispanų žiniasklaida toliau mirga nuo pranešimų, kad tai tėra dienų klausimas.

Prieš keletą dienų portalai „El Mudo Deportivo“ ir „Eurohoops“ skelbė, kad „Barcelonos“ klubo vadovai prie komandos vairo norėtų matyti Š. Jasikevičių arba ispaną Sito Alonso, vadovaujantį „Baskonios“ komandai. Visgi vis realiau, kad S. Alonso kandidatūra atkrenta – Marca.com ir „Cadena Ser“ informuoja, kad Š. Jasikevičiaus bendraamžis ispanas dar vieną sezoną norėtų likti Vitorijos klube. Sutartis tarp abiejų šalių įsigaliotų, jei to paties panorėtų ir „Baskonia“ vadovai, kurie yra linkę pratęsti sutartį su treneriu.

Tuo metu Š. Jasikevičiaus kontraktas su „Žalgiriu“ galioja iki 2018-ųjų vasaros, tačiau jame numatyta galimybė išvykti į kitą klubą jau po šio sezono.

„50 procentų prieš 50“, – paklaustas, ar Š. Jasikevičius liks „Žalgiryje“, yra teigęs klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Marca.com žiniomis, „Barcelona“ radaruose yra atsidūręs ir Stambulo „Daruššafaka“ komandą po sezono paliksiantis Davidas Blattas, tačiau prioritetą katalonų klubas vis tiek teikia Š. Jasikevičiui.

Taip pat pranešama, kad „Barcelona“ artimiausiu metu planuoja atsisveikinti ne tik su treneriu G. Bartzoku, bet ir su grupe krepšininkų. Vienas pirmųjų šioje eilėje – graikas Stratos Perperoglou, labai abejotina, kad komandoje liks ir 37-erių „Barcelonos“ klubo simbolis Juanas Carlosas Navarro, kuriam vietos kolektyve nebemato generalinis „Barcos“ klubo krepšinio sekcijos direktorius Nacho Rodriguezas.

Pažymėtina, kad pastarsis „Barcelonos“ sezonas jau yra vadinamas istoriškai blogiausiu per visą komandos egzistavimo istoriją.

Pralaimėjimas šalies supertaurės finale, pralaimėjimas Ispanijos taurės pusfinalyje, nepatekimas į Eurolygos aštuntuką ir, galų gale, visiškas fiasko nacionalinėse pirmenybėse. 51-erių graiko G. Bartzoko treniruojama „Barcelona“ ketvirtfinalyje 1-2 nusileido „Valencia“ komandai ir į pusfinalį nepateko pirmą kartą po 2005-ųjų. Iš viso per sezoną komanda sužaidė 69 rungtynes, iš kurių pralaimėjo net 32.

Š. Jasikevičius nėra vienintelis šio sezono „Žalgirio“ narys, į kurį nusitaikė Ispanijos klubai. Pranešama, kad Malagos „Unicaja“ jau kurį laiką vilioja žalgiriečių įžaidėją Leo Westermanną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)