Vienas Kauno ekipos lyderių P. Jankūnas sekmadienį pelnė vos vieną tašką.

„Nesisekė žaisti, gal dėl to ir piktas. Tiesiog būna visokių dienų... Svarbu, kad komanda laimėjo. Negali visada visi gerai žaisti – vieną dieną geriau sužaidžia vieni, kitą – kiti“, - po rungtynių kalbėjo P. Jankūnas.

Nors LKL finalo serija yra įprastas „Žalgirio“ sezono finišas, P. Jankūnas neslėpė, kad ir žalgiriečius kamuoja startinis jaudulys.

„Pradžia buvo nervinga. Gal buvome kiek įsitempę, prametėme baudų metimus, prametėme iš po krepšio. Gal jaudulys, kad pirmos varžybos. Sunku tai paaiškinti, bet svarbu, kad net taip žaisdami laimėjome“, - džiaugėsi P. Jankūnas.

Patyręs žalgirietis pirmoje finalo serijos dvikovoje užsidirbo nesportinę pražangą. Tiesa, apie ją daugiau kalbėti nepanoro.

„Jei teisėjas sušvilpė, reiškia pražanga buvo. Toliau nenorėčiau leistis į komentarus. Su teisėju pasišnekėjome apie tą epizodą ir vienas kitą supratome“, - diplomatiškas buvo P. Jankūnas.

„Žalgiris“ sekmadienį dominavo po varžovų krepšiu. Tai buvo vienas iš kertinių pergalės akcentų.

„Tai labai svarbu. Jau žaidžiant su „Neptūnu“ treneriai akcentavo, kad puolime atkovoti kamuoliai mums suteikia didžiulę persvarą, nes komanda negali bėgti į greitą puolimą, ką jie labai mėgsta. Šiandien buvo lygiai tas pats – mes taip sustabdėme jų greitą puolimą“, - kalbėjo P. Jankūnas.

Diplomatiškas „Žalgirio“ kapitonas buvo kalbėdamas apie žiūrovų skaičių „Žalgirio“ arenoje – sekmadienį trečiasis arenos aukštas buvo apskritai uždarytas.

„Atmosfera buvo lyg nebloga. Mes nežaidėme taip gerai, kad pilnai įjungtume fanus 100 procentų. Buvo atkarpų, kad tikrai viskas buvo gerai. Manau, kad didžioji dalis atmosferos priklauso nuo mūsų žaidimo“, - teigė P. Jankūnas.

Antroji finalo serijos dvikova antradienį vyks Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)