Patyręs gynėjas jau 7-tą kartą savo karjeroje kovos dėl LKL aukso žiedų.

2004, 2005, 2007 ir 2015-aisiais panevėžietis „Lietuvos ryto“ gretose tapo LKL vicečempionu, o 2006-aisiais ir 2009 metais su ta pačia komanda džiaugėsi nugalėtojų titulu.

„Septintasis finalas man yra išties neeilinis, jis ypatingas“, – prisipažino atakuojančio gynėjo ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje žaidžiantis krepšininkas. „Lietkabelio“ kapitonas pasidalino mintimis apie būsimą LKL finalo seriją ir laukiančias akistatas su Kauno „Žalgiriu“.

– Daugelis prieš pusfinalio seriją palankiau vertino „Lietuvos ryto“ šansus. Nemanote, kad ekspertus ir patį „Lietuvos rytą“ kiek užmigdė triuškinanti pergalė paskutiniame reguliaraus sezono tarpusavio mače (92:60)?

– Ne, nemanau, kad šios kalbos apie favoritus turėjo kažkokios įtakos. Kiekviena komanda ruošiasi savo rungtynėms, eina į aikštelę kovoti ir žaisti bei siekti pergalės. Ta situacija, kai kalbama spaudoje apie ekipų galimybes, šansus, nemanau, kad turi didelį poveikį pačiam žaidimui ir rungtynių baigčiai.

– Patekote į dar vieną finalą, jums jis jau karjeroje – 7-tas. Ką jums asmeniškai reiškia į LKL finalą patekti kartu su „Lietkabeliu“?

– Šis finalas yra išskirtinis. Į jį patekome su komanda, kuri nebuvo priskiriama prie favoritų, buvome lvadinami veteranų būreliu. Nuo pat sezono pradžios žaidėme, kovojome. Rezultatai patys kalba už save.

Tai nebuvo atsitiktinumas, ne per atkrintamąsias varžybas pradėjome spindėti. Mes visą sezoną žaidėme neblogai. Reguliariajame sezone užimta trečioji vieta, nedaug trūko iki antros pozicijos. Tad patekimas į finalą yra tikrai labai smagus ir saldus.

Kai teko žaisti „Lietuvos ryte“, LKL finalų dalyviai eilę metų buvo nuspėjami ir aiškūs – Kauno „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. Šios komandos nuolat buvo favoritų gretose ir niekas nesikeisdavo.

Pokyčiai prasidėjo prieš kelis metus, štai pernai pusfinalyje „Lietuvos rytas“ pralaimėjo Klaipėdos „Neptūnui“ ir finale kovojo uostamiesčio ekipa. Visas Lietuvos krepšinio lygos komandų meistriškumas ženkliai pakilo į viršų, atsirado daugiau lygiaverčių komandų.

Tad šiemet tikrai labai smagu papulti į finalą ir, manau, dovanojame panevėžiečiams tikrą krepšinio šventę.

– Šį sezoną prieš „Žalgirį“ teko žaisti ir Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale. Ar tokia patirtis yra privalumas komandai?

– Nežinau, dėl to blogiau komandai neturėtų būti. Ir reguliariajame sezone keturis kartus žaidėme su „Žalgiriu“. Tai komanda, kuri kiekvienoje pozicijoje turi po du lygiaverčius, gerus žaidėjus.

Visose pozicijose jie yra stiprūs. Reikia pripažinti, su „Žalgiriu“ kovoti bus labai sunku, bet tai nereiškia, kad į aikštelę žengsime pralaimėti. Eisime žaisti, bandysme primesti savo žaidimą ir matysime, kaip mums seksis.

– Kokie galėtų būti „Lietkabelio“ pranašumai kovoje su „Žalgiriu“?

– Nenoriu atskleisti mūsų privalumų, parašysite, ir varžovai pasinaudos tuo (red. šypsosi). Kas yra apskritai pranašumas? Kiekvienos rungtynės yra nauja iostorija ir kiekvienas mačas yra skirtingas. Specialių gudrybių nepriruoši, juk sezono pabaiga: ir mes „Žalgirį“ žinome, ir varžovai mus gerai pažįsta.

Daug ką lems noras nugalėti finale ir žaidėjų fizinės savybės. Mūsų ekipoje kai kurie krepšininkai turi solidžios patirties, tačiau tai nėra lemiamas veiksnys.

– Ko palinkėtumėte savo komandai ir ekipos aistruoliams prieš artėjantį finalą?

– Aukso palinkėčiau (red. šypsosi). Taip, visi šneka, kad „Žalgiris“ stipresnis, bet noriu komandos draugams palinkėti vieno: pasidaudoti šansu.

Noriu priminti, kad mums nėra jokio spaudimo, mums reikia tiesiog žaisti savo žaidimą ir mėgautis finalu. Tad linkiu ramybės ir užtikrintumo mūsų ekipai, o sirgaliams – gerų emocijų ir gražaus finalo.

***

LKL finalo serija startuos sekmadienį Kaune, mačo pradžia – 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)