LKL finalo serija iki keturių pergalių prasidės sekmadienį rungtynėmis Laikinojoje sostinėje. Š. Jasikevičius teigė, kad labai gerbia būsimus oponentus ir prognozuoja sunkią seriją.

„Lietkabelis“ turi visus komponentus, kad kažką pasiektų. Pirmiausia – turi patyrusius žaidėjus. Dar vasarą buvo sudaryta rimta komanda, jautėsi, kad bus gerai. Jie patyrę, visko matę, moka susikaupti lemiamiems momentams, išspausti iš savęs maksimumą, kai to labiausiai reikia. Puiki komandinė atmosfera, kas padeda sunkiais momentais. Atsarginių suolas labai stengiasi, palaiko vieni kitus, o nuo suolo pakilę žaidėjai į aikštę įneša daug energijos ir gali pakeisti rungtynių eigą“, – apie panevėžiečius kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Jis atkreipė dėmesį, kad panevėžiečiai gerai kovoja dėl kamuolių, turi aukštų žaidėjų ir apskritai yra kovotojų komanda.

„Ar likti reguliariajame sezone antriems ar tretiems – jiems didelio skirtumo nebuvo. Jie žinojo, atėjus lemiamoms kovoms, jie bus kietas riešutėlis visiems. Ir tai įrodė“, – tęsė Š. Jasikevičius.

Paklaustas, kokias staigmenas varžovams ruošia finale, treneris pabrėžė, kad svarbiausia žaisti savo krepšinį: „Reikia susikaupti ir žaisti tokį krepšinį, kokį žaidėme visus metus – paremtą agresyvia gynyba, greitu kamuolio judėjimu. Bus labai svarbi ir kova dėl atšokusių kamuolių. „Lietkabelis“ dukart parodė, kad gali mus įveikti“.

Š. Jasikevičius taip pat pastebėjo, kad po gero sezono kalbų apie žaidėjų perėjimą į kitas komandas tikrai bus. Ar tai kažkaip veikia žalgiriečius ir jų žaidimą?

„Neįlįsiu į kiekvieno žaidėjo vidų. Po Europos finalo ketverto toks periodas visuomet prasideda. Mums svarbiausia, kaip žaidėjai žiūri į savo darbą. O jie visus metus tai darė gerai. Susitvarkyti su tomis kalbomis – jų profesijos dalis“, – aiškino jis.

„Žalgirio“ strategas neabejojo, kad broliai Lavrinovičiai – didelė „Lietkabelio jėga, tačiau įvertino ir įžaidėjų darbą: „Brolius dengti – didelė problema. Jų universalumas – eiti toliau ar arčiau krepšio – labai jaučiasi. Mėginsime rizikuoti. Aukštą lygį parodė ir įžaidėjai Janavičius ir Williamsas. Svarbu bus kontroliuoti ir juos“.

Reikia susikaupti ir žaisti tokį krepšinį, kokį žaidėme visus metus – paremtą agresyvia gynyba, greitu kamuolio judėjimu. Bus labai svarbi ir kova dėl atšokusių kamuolių. „Lietkabelis“ dukart parodė, kad gali mus įveikti.
Šarūnas Jasikevičius

„Žalgirio“ snaiperis Artūras Milaknis neabejojo, kad finale žais stipriausios komandos.

„Lietkabelis“ išlaikė tą patį žaidimą, tik teisingai paskirstė jėgas ir pusfinalyje rodė geriausią sezono žaidimą. Tai ir atvėrė jiems kelią į finalą. O didžių pokyčių jų žaidime nesimato“, – komentavo taikliarankis.

Jis žadėjo, kad „Žalgiris“ bus maksimaliai susikaupęs: „Negalime atsipalaiduoti ar nerugtyniauti 100 proc. Reikia nusiteikti, varginti varžovus. Serija ilga – reikia išnaudoti mūsų ilgesnį suolelį, jaunystę. Norisi sezoną užbaigti su titulu. Tai ir bus didžiausia motyvacija“.

Pirmąsias LKL finalo serijos rungtynes komandos žais gegužės 28 dieną, sekmadienį, Kaune. Dvikovos pradžia – 17 val.

Tarpusavio rungtynės LKL reguliariajame sezone:

Lietkabelis“ - „Žalgiris“ 90:86 (Panevėžys, 2016 09 22)

Žalgiris“ - „Lietkabelis“ 76:65 (Kaunas, 2017 01 08)

Lietkabelis“ - „Žalgiris“ 79:77 (Panevėžys, 2017 01 30)

Žalgiris“ - „Lietkabelis“ 84:62 (Kaunas, 2017 04 17)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)