Neabejotinai, tai yra svarbiausios Panevėžio „Lietkabelio“ rungtynės klubo istorijoje. Aukštaitijos sostinė gyvena svajone pirmą kartą žaisti LKL finale.

Pilnai išparduota „Cido“ arena į prekybą paleido ir stovimus bilietus, o pamatyti savo miestą komandą kviečia visas būrys garsių panevėžiečių bei krepšininkų bičiuliai.

Į rungtynes atvyks nemažai garbingų svečių, tarp kurių bus LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, LKL vadovai, šalies premjeras Saulius Skvernelis ir kiti.

Komandos šį sezoną buvo susitikusios net 7 kartus. Keturias pergales šventė „Lietkabelis“, tris kartus – „Lietuvos rytas“.

Ekipos žino viena kitos žaidimo braižą ir kažkuo stipriai nustebinti varžovus iš taktinės pusės jau nepavyks. Šios dienos rungtynėse viskas labiausiai remsis į psichologiją bei krepšininkų atsistatymą po praėjusių rungtynių.

Veteranų komanda vadinamas „Lietkabelis“ savo sudėtyje turi net šešis krepšininkus, kuriems 32-eji metai ar daugiau.

„Norisi žaisti, bet puikiai suprantame, kad kiekviena diena mums yra aukso vertės, nes esame vyresnė komanda. Dabar yra tikslas ne sugalvoti naujus taktinius dalykus, bet atstatyti fizines ir emocines jėgas“, – sakė Kazys Maksvytis.

Komandų palyginimas

Seriją pralaimėjimu pradėję K. Maksvyčio auklėtiniai susitelkę ir varžovus nukovė dukart paeiliui.

„Lietuvos ryto“ puolėjas Drew Gordonas trečiose serijos rungtynėse žaidė su stresiniu kojos lūžiu, kuris pastebimai trukdė krepšininkui būti efektyviam.

Gudriai žaidę panevėžiečiai naudojosi amerikiečio nepajėgumo gynyboje ir turėdavę progą visada žaisdavo per jį. Ypatingai gerai tai sekėsi daryti įžaidėjui Lorenzo Williamsui, kuris tapo rungtynių MVP.

Iki praėjusio šeštadienio dvikovos, visos pergalės buvo pasiektos žaidžiant namų arenose, kurioje ypatingai gerai jaučiasi Maksvyčio armija. Šį sezoną panevėžiečiai namuose laimėjo visas dvikovas žaistas prieš „Lietuvos rytą“, „Žalgirį“ ir „Neptūną“. 7 iš 7.

Istoriškai žvelgiant „Lietkabelio“ galimybės prasibrauti į finalą yra puikios. Lygos istorijoje yra buvę tik du atvejai, kuomet komanda serijoje atsilikinėjo 1-2, tačiau sugebėjo laimėti.

Praėjusiame susitikime Panevėžyje buvo užfiksuotas naujas lankomumo rekordas – 5484. Neabejojama, kad šį kartą jis ir vėl bus pagerintas.

Panevėžio „Lietkabelis” – Vilniaus „Lietuvos rytas” (18:00, Panevėžys, TV6)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)