Pirmoje rungtynių pusėje didžiąją laiko dalį žingsneliu priekyje buvo aikštės šeimininkai. Nors baigiantis antrajam kėliniui „Lietkabelis“ sugebėjo perimti iniciatyvą, o 20-ą minutę pirmąjį svečių tritaškį rungtynėse pataikė Benas Madgenas, paskutinis žodis prieš pertrauką priklausė sunkų dvitaškį pataikiusiam Drew Gordonui (39:38).

Po pertraukos įtampa ėmė dar labiau didėti, todėl buvo užfiksuota ir pirmoji techninė pražanga – ja teisėjai nubaudė besiginčijusį Drew Gordoną. Po trijų kėlinių priekyje buvo iniciatyvą pamažu perimti bandęs „Lietkabelis“ (51:55).

Kraujo skonį pajutęs Panevėžio klubas lemiamo ketvirčio pradžioje tėškė šeimininkams skaudų antausį – per pustrečios minutės susikrovė dviženklę persvarą (52:63).

Ir nors sostinės ekipa dar bandė kabintis į rungtynes, pavyzdingai mačo pabaigą sužaidęs „Lietkabelis“ atsilaikė ir išsivežė pergalę iš Vilniaus – 73:81.

Panevėžiečių lyderiu šį kartą tapo legionierius Lorenzo Williamsas. 32-ejų metų krepšininkas ne tik pelnė 15 taškų, bet ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų (visa „Lietuvos ryto“ komanda – 14).

Aikštėje puikiai jautėsi ir kiti svečių veteranai – 38-erių Mindaugas Lukauskis, 33-ejų Gintaras Leonavičius ir 37-erių broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai kartu sudėjus pelnė 43 taškus.

„Lietkabelio“ krepšininkai šeimininkus ne retai pranoko kovingumu – kaip ir šiame epizode, kai Žygimantas Skučas po krepšiu sugebėjo pranokti iš karto keletą varžovų žaidėjų.

„Lietkabelis“: Lorenzo Williamsas 15 (5/7 dvit., 10 rez. perd.), Mindaugas Lukauskis 14, Gintaras Leonavičius 12, Kšištofas Lavrinovičius 11, Benas Madgenas 9 (8 atk. kam.), Simas Galdikas 8, Darjušas Lavrinovičius 6, Žygimantas Skučas 6 taškai.

„Lietuvos rytas“: Jimmy Baronas 14 (2/8 trit., 6 atk. kam.), Rokas Giedraitis 12, Clevinas Hannah 9, Tayloras Brownas 8, Drew Gordonas 8, Anthony Fisheris 8, Artūras Jomantas 7, Artūras Gudaitis 7 (11 atk. kam.) taškai.

Pirmasis šios serijos mačas Vilniuje baigėsi „Lietuvos ryto“ pergale 96:85, o antrajame Panevėžyje stipresnis buvo „Lietkabelis“ – 90:73.

Ketvirtosios serijos rungtynės bus žaidžiamos antradienį Panevėžyje.

Kitoje pusfinalio serijoje Kauno „Žalgiris“ 2-1 pirmauja prieš Klaipėdos „Neptūną“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)