Po šalto dušo Klaipėdoje „Žalgiris“ nusprendė nebejuokauti. Kiek pramiegoję rungtynių pradžią (2:7) kauniečiai surakino svečius iš pajūrio gynybos gniaužtuose. „Neptūno“ komandoje vienintelis Mindaugas Girdžiūnas pelnė dviženklį taškų skaičių, tuo metu kauniečių komandoje visi 12 žaidėjų pelnė taškųs, o aktvyviausi aišktelėje buvo Anatanas Kavaliauskas (14), Brockas Motumas (12), Leo Westermannas (12) ir Paulius Jankūnas (11).

„Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis spaudos konferencijoje įvardino vieną faktorių, pasak trenerio, nulėmusį visų rungtynių baigtį.

„Neturime šansų laimėti prieš „Žalgirį“, jei jie atkovoja puolime 19 kamuolių. Tai buvo didžiausia bėda pirmoje pusėje ir ji liko per visas rungtynes. Tokiose rungtynėse lemia ne taktika, o kiek žaidėjai pasiryžę kovoti aikštelėje“, - po rungtynių sakė D. Adomatis.

Š. Jasikevičius antrino kolegai ir pasidžiaugė, kad kauniečiai šiose rungtynėse pasimokė iš pralaimėjimo antrame pusfinalio mače.

„Po rungtynių Klaipėdoje, manau, daugiau ar mažiau kontroliavome rungtynes. Tiesa, kai kurios detalės neleido mums nutolti rungtynių pirmoje dalyje, tačiau palikti „Neptūną“ su 60 taškų yra geras rezultatas.

Tai yra kova, mes Klaipėdoje nesikovėme. Čia yra atkrintamos rungtynėse. Emocijos, užsikūrimas čia yra labai svarbu. Taktikoje sunku pasiūlyti kažką naujo. Gal koks vienas kitas naujas derinys, po kurio pelnysi du taškus, gynybos kaitaliojimas ir viskas. Šiuo metu svarbiausia yra kovai ir palikti viską aikštelėje“, - apie laimėtas dvikovas dėl atšokusių kamuolių pakomentavo Š. Jasikevičius.

Jau tapo įprasta, kad atkrintamose rungtynėse abu strategai itin emocingai reaguoja į daugumą teisėjų švilpukų, tiesa, spaudos konferencijoje abu treneriai apie teisėjų darbą atsiliepia santūriau.

„Esu gavęs oficialų įspėjimą dėl teisėjų darbo komentavimo, todėl nebenoriu mokėti baudų“, - trumpai atsakė D. Adomaitis.

„Visada abi komandos turės pretenzijų dėl teisėjavimo. Jie, aišku, stengiasi dirbti savo darbą gerai. Tačiau, jei rungtynės vyksta taškas į tašką, jų abejotini sprendimai gali turėti didelę reikšmę rungtynių baigčiai“, - konstatavo Š. Jasikevičius.

Trečias pusfinalio rungtynės dėl vaiko gimimo praleido „Žalgirio“ centras Augusto Lima. Brazilas išvyko į Ispaniją pas neseniai pagimdžiusią žmoną.

„A. Limos netektis neturėjo daug įtakos priešininkų žaidimui. Gal net kaip tik komanda labiau mobilizuojasi kai trūksta vieno žaidėjo. Svarbiausia mums, kad jie pelnė ketvirtadalį taškų po atkovotų kamuolių, tai dideli skaičiai, kurie šiose rungtynėse lėmė nugalėtoją“, - sakė D. Adomaitis.

„Aš jam leidau išvažiuoti. Nieko gyvenime nėra svarbiau už vaiko gimimą. Aš labai džiaugiuosi už A. Limą, nes jis šiuo metu yra padangėse“, - sakė. Š. Jasikevičius.

Strategas pasidžiaugė, kad į aikštelę pavyko išleisti visus žaidėjus ir nei vienas komandos krepšininkas nežaidė daugiau nei 22 minučių.

„Turėjome problemų su traumelėmis, kai kurie žaidėjai turėjo smulkias traumas. Dėl to yra sunku treniruotis. Smagu, kad žaidėjai turėjo progos, pasitaupyti ir pasigydyti“ – tikina Š. Jasikevičius.

Ketvirtas pusfinalio mačas bus žaidžiamas Klaipėdoje pirmadienį (gegužės 20-ą dieną).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)