„Izvestia“ skelbia, kad Kazanės klubas artimiausiu metu išsiskirs su vyriausiuju treneriu Jevgenijumi Pašutinu. Kaip informavo „Uniks“ prezidentas Jevgenijus Bogačiovas, 48-erių treneris nedirbo taip sėkmingai, kad su juo automatiškai būtų pratęstas kontraktas ir kitam sezonui.

Dėl šios priežasties klubo ir krepšinio specialisto keliai turėtų išsiskirti, o naujo trenerio „Uniks“ dairosi užsienyje. Šaltinių teigimu, šiuo metu klubas domisi dviem užsieniečiais – J. Kazlausku ir 51-erių italu Luca Banchi.

„Uniks“ pradėjo derybas su J. Kazlauskui dar 20017-ųjų sausį. Tačiau tituluotas lietuvis atsisakė perimti komandos vairą sezono viduryje, leidęs suprasti, kad yra pasirengęs darbų imtis vasarą. Dėl to klubo vadovybė ėmė domėtis ir kitais kandidatais į vyriausiojo trenerio postą. Klubas kontaktavo su L. Banchi, tačiau galutinį sprendimą priims „Uniks“ prezidentas. J. Bogačiovas laukia, kol pasibaigs visi pagrindiniai klubiniai Europos turnyrai, o tada ir priims galutinį sprendimą“, – „Izvestia“ cituoja šaltinį klube.

Pats J. Bogačiovas savo planų kol kas neatskleidžia.

„Kol galioja kontraktas su J. Pašutinu, būtų nekorektiška komentuoti kitų trenerių kandidatūras. Manau, kad gegužės 17-ąją mes turėsime pokalbį su J. Pašutinu apie jo ateitį klube. Suprantama, kad aš nesu patenkintas sezono rezultatais ir neatmetu galimybės keisti ne tik trenerį, bet ir iš esmės performuoti komandos sudėtį. Deja, šiame sezone mes neatitikome Eurolygos lygio“, – pareiškė J. Pašutinas.

Kitą sezoną Kazanės klubas Eurolygoje nedalyvaus ir greičiausiai varžysis Europos taurės varžybose.Šį sezoną pajėgiausiame Europos klubiniame turnyre jis nepateko į atkrintamąsias varžybas, VTB Jungtinės lygos turnyre taip pat suklupo ketvirtfinalio etape (1:3 pralaimėjo Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“).

J. Kazlauskas po pasitraukimo iš Lietuvos rinktinės posto (2016-ųjų ruduo) nedirbo jokiame klube.

„Izvestia“ bandė susisiekti su abiem įvardintais kandidatais į klubo trenerio postą, bet jie atsisakė nuo visų komentarų.

Paskutinį kartą J. Kazlauskas klubą treniravo ne Europoje, o Kinijoje. 2013-2014 m. sezone jis vadovavo „Southern Tigers“ ekipai.

Apskritai Kazanės klube yra dirbę nemažai lietuvių. Paskutinis iš mūsų šalies „Uniks“ marškinėlius vilkėjo Artūras Milaknis, Taratstaną palikęs po ne itin sėkmingo 2015-2016 m. sezono.

Anksčiau šiame klube treneriais dirbo Antanas Sireika ir Valdemaras Chomičius, asistentu – Gintaras Krapikas.

Komandos marškinėlius yra vilkėję Saulius Štombergas, Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai, Eurelijus Žukauskas.

J. Pašutinas „Uniks“ treniravo nuo 2014-ųjų rudens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)