Antras pagal biudžeto dydį yra Maksvos srities „Chimki“ klubas (23 mln. eurų), trečias – Krassnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klubas (beveik 18 mln. eurų).

Pažymėtina, kad lyginant su ankstesniu sezonu, daugumos visų Rusijos klubų biudžetai šiek tiek sumažėjo, o ryškus padidėjimas pastebimas tik Sankt Peterburgo „Zenit“ biudžiete, kuris šį sezoną siekė 12,1 mln. ir per metus išaugo 3 mln. eurų.

Palygininimui, viešai įvardintas Kauno „Žalgirio“ biudžetas prieš šį sezoną – 8,4 mln. eurų.

Pačios VTB Jungtinės lygos biudžetas siekia 8,9 mln. eurų. Kaip Rusijos žiniasklaidai teigė lygos garbės prezidentas Sergejus Ivanovas, krepšinis – vienintelė sporto šaka Rusijoje, kurio aukščiausio diviziono organizatoriai atskleidžia ne tik oficialius komandų, bet ir visos lygos biudžetus.

„Deja, mūsų pavyzdžiu sekančių nėra, nors visiems būtų naudinga, jei panašiai elgtųsi ir kitų sporto šakų Rusijos lygos“, – teigė jis.

Šį sezoną VTB Jungtinėje lygoje be Rusijos komandų žaidė viena Latvijos (Rygos VEF), viena Kazachstano („Astana“) ir viena Baltarusijos (Minsko „Cmoki-Minsk“) komanda.

Paklaustas, ar po šio sezono VTB Jungtinės lygos dalyvių skaičius gali keistis, S. Ivanovas gūžčiojo pečiais ir prisiminė Lietuvą.

„Šiuo metu nematau komandų, kurios tarpsezoniu galėtų pildyti lygos gretas. Mes norime kuo daugiau įtemptų rungtynių ir negalime priimti bet ko. Pavyzdžiui, pernai buvo visus nuvylusi Tbilisio „Vita“, šiemet – Permės „Parma“, parodžiusi labai prastą sportinį rezultatą (laimėjo vos 1 rungtynes iš 24 – Krepšinis.lt). Teoriškai daug pajėgių komandų yra Lietuvoje, tačiau lietuvių klubai turnyre nedalyvauja dėl nuo mūsų nepriklausančių priežasčių“, – tvirtino jis.

Primename, kad anksčiau VTB Jungtinėje lygoje yra žaidę Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ klubai, tačiau pirmieji turnyrą paliko žalgiriečiai, o vėliau – ir kitos dvi mūsų šalies komandos. Tam įtakos turėjo ir geopolitinė situacija, ir LKL sprendimas reguliarųjį sezoną išplėsti iki keturių ratų.

Šį sezoną į VTB Jungtinės lygos pusfinaliuose kausis Maskvos CSKA – Krasnodaro „Lokomotiv“, o kitą porą sudaro Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Maskvos srities „Chimki“. Pagal išankstinius susitarimus, į finalą laimėjusiai komandai atitenka kelialapis į kito sezono Eurolygos turnyrą. Jei ta komanda yra Eurolygos licenciją turinti CSKA, kelialapis atiteks kitai finale žaidusiai ekipai.

VTB Jungtinės lygos biudžetai

Maskvos CSKA – 42,6 mln. eurų (praėjusiame sezone – 44,6 mln. eurų)

Maskvos srities „Chimki“ – 23,09 mln. eurų (26,4 mln. eurų)

Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ – 17,94 mln. eurų (17,8 mln. eurų)

Kazanės „Uniks“ – 14,2 mln. eurų (12,9 mln. eurų)

Sankt Peterburgo „Zenit“ – 12,1 mln. eurų (9 mln. eurų)

Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ – 5,9 mln. (5,7 mln. eurų)

Krasnojarsko „Enisey“ – 4,3 mln. eurų (4 mln. eurų)

Saratovo „Avtodor“ – 3,2 mln. eurų (3,3 mln. eurų)

Permės „Parma“ – 2,5 mln. eurų (neskelbiama)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)