Abi ekipos reguliariajame sezone pasidalino po dvi pergales. Pirmąjį mačą sostinėje laimėjo vilniečiai, žiemą abu kartus Panevėžyje taškais džiaugėsi Panevėžio klubas, o balandžio pabaigoje „Lietuvos rytas“ svečius nukovė net 92:60.

Po reguliaraus čempionato pabaigos sostinės klubas užėmė antrą vietą (26 pergalės/ 10 nesėkmių), o „Lietkabelio“ (25/11) klubas liko trečias.

Tad aikštės pranašumas priklauso sostinės klubui. Penktadienį vakare Vilniaus „Lietuvos rytas“ pakvietė žiniasklaidos atstovus į komandos treniruotę, kurioje mintimis apie būsimą pusfinalio seriją pasidalino ekipos vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis.

„Žinome, kaip žaidžia Panevėžys, žinome jų stipriąsias puses. Varžovų žaidėjai yra vyresnio amžiaus, turi solidžią svarbių rungtynių patirtį, rungtyniavę rinktinėje ir žino, kaip žaisti tokias atsakingas rungtynes. Jų greitis – tai patirtis ir sprendimai“, – apie „Lietkabelio“ pranašumus kalbėjo Rimas Kurtinaitis.

„Mes daugiau akcentuojame gerą gynybą, greitą puolimą. To ir sieksime. Nežinau, koks faktorius suveiks, ar patirties, ar agresijos.

Mūsų komandoje visi žmonės svarbūs. Būtų neprotinga neišnaudoti tokio talento, kaip Jamesas Baronas. Stengiamės jį maksimaliai išnaudoti puolime. Tai nėra didelė paslaptis. Jis pakankami intelektualus žaidėjas, kuris bet ko nedaro, o žaidžia komandai.

Labai tikiuosi Roko Giedraičio indėlio, savo arsenale turime po traumos grįžusį Corey Fisherį. Nesisekė mums su Tayloru Brownu, kuris per mėnesį patyrė tris traumas, bet šiuo metu jis treniruojasi, tad tikimės naudos ir iš jo. Jei pastebėjote, mūsų komandoje nėra aiškaus lyderio, mes žaidžiame kaip komanda“, – pridūrė Rimas Kurtinaitis.

Jis nesureikšmino namų aikštės pranašumo.

„Mūsų tikslas paprastas – laimėti, ir nesvarbu, ar vienu, ar 50-ies taškų persvara. Aišku, namuose žaidžianti ekipa turi savo aikštės pranašumą, sirgalius. Tačiau kartais yra tokių ekipų, kurioms jokio skirtumo kur žaisti.

Tad rungtyniaujant namuose automatiškai tikėtis pergalės būtų klaidinga. Norėčiau paruošti tokią komandą, kuriai jokio skirtumo kur žaisti. Tą šiemet parodė Kauno „Žalgiris“, Eurolygoje laimėdamas dažniau išvykose, nei namuose. Didelės reikšmės namų pranašumui neteikiu. Dėmesį skiriu darbui, aktyvumui, pasitikėjimui, tą mes akcentuojame treniruotėse“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Šią savaitę Panevėžio „Cido“ arena feisbuke kvietė vilniečius atvykti į Aukštaitijos sostinę antrąsias pusfinalio rungtynes stebėti „tikroje“ arenoje, o ne „treniruočių salėje“. Rimas Kurtinaitis nesuprato Panevėžio arenos ironijos: juk „Lietuvos ryto“ namus įvertino Eurolygos organizacija, arena turi viską, ko reikia aukšto lygio krepšinio turnyro rungtynėms.

CIDO arena

„Siemens“ arena nėra klubo nuosavybė, „Lietuvos ryto“ arena yra įvertinta Eurolygos organizacijos, ji atitinka visus standartus žaisti Europos taurės turnyre. Geriau rungtyniauti pilnoje salėje, kuri talpina 3000 sirgalių, nei arenoje, kurioje 12 tūkstančių vietų ir tik tūkstantis žiūrovų.

Manau, čia atmosfera jaukesnė. Aš nesuprantu, kodėl akcentuojama mūsų arena? Žaidžiame ten, kur rungtyniaujame visą sezoną. Jeigu mums pavyktų patekti į finalą ir susitikti su Kauno „Žalgiriu“, tuomet, manau, žaistume „Siemens“ arenoje“, – teigė „Lietuvos ryto“ strategas.

R. Kurtinaitis mano, kad parankiau buvo pusfinalį pradėti iškart be ilgesnės savaitės pauzės. „Nepaisant to, kad mūsų ekipoje du žaidėjai buvo susižeidę, būtų buvę geriau rungtyniauti, pavyzdžiui, šios savaitės trečiadienį. Juk mes norime gero krepšinio. O dabar žaidėjai gali išsimušti iš žaidybinio ritmo. Nemanau, kad ir patyrusiam „Lietkabeliui“ ši savaitė į naudą. Tai yra ritmo praradimas“, – teigė R. Kurtinaitis.

LKL pusfinalio serija tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ prasidės sekmadienį 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)