Prieš šeštadienį vyksiančias pirmąsias pusfinalio rungtynes Kaune su Klaipėdos „Neptūnu“ įspūdžiais bei mintimis apie varžovus dalijosi snaiperis Artūras Milaknis ir treneris-skautas Evaldas Beržininkaitis.

„Lyginant su praėjusiu sezonu, „Neptūno“ komandoje yra tik du nauji žaidėjai – Mindaugas Kačinas, kuris puikiai papildė komandą, ir Chrisas Loftonas, kuris yra geras metikas, – kalbėjo E. Beržininkaitis. – „Neptūno“ žaidėjai yra užsigrūdinę dvikovose su geromis komandomis. Klaipėdiečiai įspūdingai žaidė ketvirtfinalio serijoje su „Juventus“, kur jų neabejotinas lyderis buvo Mindaugas Girdžiūnas.“

„Žalgirio“ komandos žaidėjas A. Milaknis pabrėžė, jog klaipėdiečiai viso sezono metu bandė sustyguoti savo žaidimą ir tą, anot snaiperio, varžovams pavyko padaryti prieš lemiamas sezono kovas.

„Nuo pat sezono pradžios keitėsi „Neptūno“ komandos sudėtis, žaidimas – vieni išvažiavo, kiti atvažiavo. Varžovų žaidimas buvo banguojantis. Tiesa, kuomet žaidėme su klaipėdiečiais pastarąjį sykį, matėme, jog tai buvo kita komanda, pasipildžiusi reikiamais žaidėjais ir parodžiusi kitą veidą. Priėjome pusfinalius ir, jeigu reguliariajame sezone vienas pralaimėjimas nieko nereiškė, tai pusfinalyje kiekvienos rungtynės bus labai svarbios“, – teigė A. Milaknis.

Ketvirtfinalio serijoje klaipėdiečiai, kaip ir Kauno komanda, „sausu“ rezultatu 3-0 įveikė savo oponentus. Dainiaus Adomaičio treniruojama ekipa nustelbė Utenos „Juventus“ klubo puolimą supančiodama jį į geležinę gynybą – „Neptūnas“ į savo krepšį vidutiniškai per vienerias ketvirtfinalio rungtynes praleisdavo tik po 69 taškus.

„Iš tikrųjų gynyboje varžovai yra stiprūs, – varžovų pajėgumą gynyboje vertino E. Beržininkaitis. – „Neptūnas“ mėgsta kaitalioti gynybą iš asmeninės į aikštės, kur visi žaidėjai keičiasi. Su tokiu gynybos sistemų keitimu Klaipėdos ekipa išmuša varžovus iš vėžių. Tą jautėme ir paskutinėse tarpusavio reguliaraus sezono rungtynėse Klaipėdoje.“

Pirmomis pusfinalio rungtynėmis šeštadienį namuose su „Neptūno“ ekipa žalgiriečiai užbaigs 8 dienų pertrauką be krepšinio. Tokia netradicinė pertrauka itin intensyvaus sezono metu, A. Milaknio teigimu, iš pradžių buvo stebinanti.

„Galbūt buvo šiek tiek keista, kai viso sezono metu pripranti prie intensyvaus rungtynių tvarkaraščio ir kelionių bei atsiranda galimybė išvykti į pajūrį. Pirmosiomis dienomis stovykloje pajūryje nejučia užplūsta atostogų nuotaika, bet tik įėjus į salę, visos tokios nuotaikos dingsta ir supranti, jog atėjo lemiama sezono stadija“, – aiškino A. Milaknis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)