Legionieriaus karjerą iš Šventosios kilęs krepšininkas pradėjo prieš keletą metų ir abu savo sezonus užsienyje praleido toje pačioje – turkų Ušako „Sportif“ komandoje.

Pastarąjį savo sezoną aukštaūgis vargu ar gali pavadinti sėkmingu. Nors statistika ir buvo gana nebloga, o gruodžio mėnesį Evaldas apskritai sužaidė fantastiškas rungtynes, į Stambulo „Galatasaray“ krepšį sumesdamas 25 taškus (11/11 dvitaškių, 9 atk. kam.), vėliau iš rikiuotės lietuvį išvedė pėdos trauma.

Po naujųjų E. Kairys gana greitai grįžo į aikštelę, tačiau netrukus paaiškėjo, kad skubėti nevertėjo. Pėdos skausmai vėl ėmė kartotis ir sezonas baigėsi gerokai anksčiau, nei planuota.

„Traumą gavau dar sezono viduryje. Turkijoje mane gydė, gydė, bet tai darė nelabai vykusiai. Grįžau į Lietuvą ir čia iš medikų išgirdau, kad reikia darytis operaciją. Taigi, teko operuotis, dabar jau gerą mėnesį vyksta reabilitacija. Sako, kad ji truks dar mėnesį-pusantro “, – pasakojo E. Kairys. – Sezonas buvo dviprasmiškas. Buvo ir gerų rungtynių, bet viską sugadino trauma.“
Visų pirma, man dar reikia išsigydyti koją, tada bus galima galvoti apie kažką konkretesnio. Be abejo, ir apie naujo kontrakto pasirašymą.
Evaldas Kairys

Iš viso Turkijos čempionate „Sportif“ gretose E. Kairys šį sezoną sužaidė tik 8 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnė po 7,3 taško ir atkovojo po 3,8 atšokusio kamuolio.

FIBA Čempionų lygoje aukštaūgis ant parketo pasirodė per 9 rungtynes, o jų metu vidutiniškai rinko po 7 taškus ir sugriebė po 2,3 kamuolio. Būtent Čempionų lygos rungtynėse Klaipėdoje D. Adomaitis iš arti ir galėjo stebėti E. Kairio žaidimą. Lietuvoje viešėjusi „Sportif“ ekipa gruodžio 6 d. pralaimėjo „Neptūnui“ 88:103, bet pats turkams atstovavęs ilgarankis aukštaūgis sužaidė gana solidžiai, per 17 min. pelnydamas 11 taškų.

Kaip prisipažįsta pats krepšininkas, su pačiu D. Adomaičiu kalbėtis jam neteko, o apie įtraukimą į išplėstinį komandos sąrašą jis sužinojo tik po ketvirtadienį įvykusios Lietuvos rinktinės stratego spaudos konferencijos.

„Žinoma, tai motyvuoja, nors pats su treneriu ir nesu kalbėjęs. Tačiau reikia žiūrėti realistiškai – tai tik išplėstinis sąrašas. Į panašų buvau įtrauktas ir anksčiau, bet patekimu viskas ir baigėsi, su Jonu Kazlausku pabendrauti taip ir neteko“, – prisiminė krepšininkas.

„Visų pirma, man dar reikia išsigydyti koją, tada bus galima galvoti apie kažką konkretesnio. Be abejo, ir apie naujo kontrakto pasirašymą“, – pridūrė E. Kairys, kurio sutartis su „Sportif“ jau baigėsi.

„Sportif“ komandoje E. Kairys rungtyniavo vidurio puolėjo pozicijoje, o dalį sezono savo perdavimais po krepšiu jo ieškojo kitas lietuvis, iš Ispanijos žaisti į Turkiją persikėlęs Šarūnas Vasiliauskas, kurį D. Adomaitis taip pat įtraukė į išplėstinį rinktinės sąrašą.

Nors dėl traumos su tautiečiu žaidė gana nedaug, E. Kairys apie įžaidėją spėjo susidaryti ryškų įspūdį. Aukštaūgio teigimu, iš Badalonos „Joventut“ į Ispaniją persikėlęs Š. Vasiliauskas Turkijoje demonstravo itin brandų krepšinį.

„Galiu pasakyti, kad Turkijoje Šarūnas atrodė baisiai gerai. Jis nėra iš stambiųjų, bet labai protingas žaidėjas. Aukštaūgius jis puikiai maitina kamuoliais, pataiko. Atrodo tikrai gerai“, – prisiminė jis.

Š. Vasiliauskas į rinktinės trenerių akiratį pateko po pertraukos. 2014-aisiais įžaidėją Jonas Kazlauskas netgi vežėsi į Ispanijoje vykusį pasaulio čempionatą, tačiau jame „perdegęs“ krepšininkas dėmesio iš rinktinės stovyklos vėl sulaukė tik dabar, kai komandos vairą perėmė D. Adomaitis.

„Man patinka, kad D. Adomaitis į sąrašą įtraukė daug jaunų krepšininkų. Taip, didžiojo dauguma jų į rinktinę dar nepateks, tačiau patikėkite, tai tikrai motyvuoja. Tokie sprendimai – didelis pliusas naujam trenerių štabui“, – pažymėjo E. Kairys.

Primename, kad prieš pradėdamas legionieriaus karjerą E. Kairys žaidė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandoje (2011-2015 m.). Dar anksčiau jis atstovavo Vilniaus „Perlui“, buvo registruotas ir sostinės „Lietuvos ryto“ komandoje.

Su Lietuvos 18-mečių rinktine krepšininkas 2008-aisias Europos čempionate iškovojo sidabrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)