Prieš pirmąsias serijos rungtynes radijo laidos #AšUžKlaipėdą kalbinti naudingiausias LKL ketvirtfinalių serijos žaidėjas Mindaugas Girdžiūnas ir olimpinis čempionas Modestas Paulauskas įsitikinę – ypač didelę reikšmę turės jau pirmosios rungtynės Kaune.

„Visada yra šansų laimėti. Gaila, kad neturime savo aikštės pranašumo, kas mums būtų tikrai labai didelis pliusas. Aišku, jeigu mums pavyktų tas pirmas rungtynes kažkaip „paimti“, visa serija būtų mūsų pusėje. Bet „Žalgiris“ irgi puikiai supranta, kad negali pralaimėti pirmų serijos rungtynių“, – kalbėjo 28-erių gynėjas.

Interviu metu M. Girdžiūnas ne tik pasidalijo mintimis apie galimą serijos eigą, bet ir papasakojo savo įspūdžius ir išmoktas pamokas žaidžiant kartu su Danieliu Ewingu:

„Jeigu žinotume scenarijų, pagal kurį laimėtume visą seriją, visada būtų labai lengva. Dabar galvojame tik apie artimiausias rungtynes. Kalbant apie mano žaidimą, plano pradėti žaisti gerai būtent ketvirtfinalyje nebuvo, bet džiaugiuosi, kad tai atėjo pačiu laiku. Mano geras žaidimas sutapo su geru komandos žaidimu ir čia yra smagiausia. Gaunu iš trenerio tikrai didelį pasitikėjimą ir reikia tą išnaudoti. Danielis kiekvieną dieną duoda patarimų, stebėdamas jį mokausi žaisti krepšinį bei stengiuosi pasiimti geriausius dalykus. Jis man ir „Neptūno“ komandai tikrai daro didelę įtaką.“

Nuo 2009 m. su trumpa pertrauka „Neptūno“ garbę ginantis krepšininkas pokalbį užbaigė prisimindamas savo karjeros pradžią uostamiesčio ekipoje ir linkėdamas savo gimtajam klubui toliau eiti į priekį:

„Manau, akivaizdžiai matosi, kad viskas klube vyksta į gerąją pusę. Pirmą sezoną dar žaidėme ne arenoje, o savo salėje. Dabar žaidžiame puikioje arenoje, viskas pakilę į kitą lygį. Per tuos metus teko žaisti Eurolygoje, Europos taurėje, matėme daug aukšto lygio rungtynių. Smagu. Pastarieji metai „Neptūnui“ tikrai labai geri – medaliai, geri rezultatai Eurolygoje. Svarbiausia, kad viskas klostytųsi taip ir toliau ir kiltų aukštyn“, – sakė M. Girdžiūnas.

Kitas radijo laidos #AšUžKlaipėdą svečias M. Paulauskas gimė Kretingoje, tačiau ten, kaip teigia jis pats, praleido vos kelias dienas, todėl jį drąsiai galima vadinti tikru klaipėdiečiu. Krepšinio paslapčių vienas tituluočiausių visų laikų Lietuvos krepšininkų mokėsi pas trenerį Vladą Knašių, kurio garbei vėliau Klaipėdos krepšinio mokykla ir buvo pavadinta. Olimpinis čempionas yra pasakęs, kad būtent Klaipėda jį išugdė krepšininku. Būdamas vos 17-likos 1962 m. jis su tuometiniu Klaipėdos „Maisto“ klubu laimėjo Lietuvos čempiono titulą.

M. Paulauskas kalbėjo apie dabartines krepšinio aktualijas, pasidžiaugė Klaipėdos klubo progresu ir papasakojo apie vietas, kuriose visada apsilanko sugrįžęs į savąjį miestą.

„Atėjo laikas, kai santykius aiškinsis keturios garbingiausios lygos komandos. Reikia pasakyti, kad jos tikrai garbingiausios, nes visos ketvirtfinalyje savo varžovą įveikė rezultatu 3:0. Manau, abiejuose pusfinaliuose bus labai įtempta ir garbinga kova. Aišku, „Žalgirio“ reitingai aukštesni, bet labai svarbios bus pirmosios rungtynės Kaune bei antrosios Klaipėdoje. Absoliučiai negalima atsižvelgti į reguliaraus sezono rungtynes ir ypač į tas, kurias „Neptūnas“ laimėjo Kaune. Čia bus visai kito lygio rungtynes ir kito lygio įtampa. „Neptūno“ žaidėjai finišo tiesiojoje rodo labai gerus rezultatus metimuose iš perimetro. Labai daug lems jų metimai ir priešininkų gynyba“, – įžvalgomis dalijosi M. Paulauskas.

Olimpinis čempionas žaidė lengvojo krašto pozicijoje. Kaip jis vertina „Neptūne“ ir „Žalgiryje“ dabar šioje pozicijoje atitinkamai žaidžiančius Arną Butkevičių ir Edgarą Ulanovą?

„Manyčiau, kad po didelių ir sunkių traumų A. Butkevičius jau praktiškai atgavo sportinę formą. Galbūt dar šiek tiek iki pilno atsistatymo trūksta, bet jis gali varžovams pridaryti labai daug nemalonumų. A. Butkevičius ir E. Ulanovas yra labai aukštai reitinguojami, užima aukštas pozicijas. Jie gal nėra geriausi komandų žaidėjai, bet tai – labai naudingi krepšininkai.“

Pašnekovas teigė, kad palaikys abi komandas, nes tiek Kaunas, tiek Klaipėda jo širdyje užima ypatingą vietą:

„Širdis yra abiejose pusėse. Paskutiniu metu esu žalgirietis ir paskutinius 50–55 metų visas dėmesys buvo „Žalgiriui“. Kaunas turi puikią infrastruktūrą ir piramidę. Už savo darbą ne tik aikštelėje, bet ir užkulisiuose „Žalgiris“ gerbiamas visoje Lietuvoje. Tai ryškiai matosi ir „Neptūne“. Iš jų žaidimo ir komandos bendro veido aiškiai matosi, kad Klaipėdos klubo darbas vykdomas taip pat aukščiausiu lygiu.

Kuomet tenka apsilankyti Klaipėdoje, su mielu noru ateinu į buvusią I–ąją vidurinę. Vėliau ji buvo pavadinta Kristijono Donelaičio mokykla, o dabar – Vytauto Didžiojo gimnazija. Ten buvo mano namai, ten praleidau 17 metų. Su žmona ar sūnumi įeiname į mokyklos kiemą, pažiūrime į tą pačią krepšinio aikštelę, kurioje teko praleisti visą vaikystę. Su mielu noru stebiu ir „Neptūno“ rungtynes „Švyturio“ arenoje. Visada labai malonu atvykti ir vėl pajusti tą šilumą“, – atviravo M. Paulauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)