Kaip pranešė portalas Krepšinis.net, 29-erių metų krepšininko organizme aptikta draudžiamų medžiagų. Vėliau šią informaciją patvirtino ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

Kaip skelbiama, balandžio 12 dieną, po mačo su „Šiaulių“ ekipa, tik iš V. Dilio paimtame mėginyje rasta stanozololo ir kokaino pėdsakų. Įdomu ir tai, kad po šių rungtynių daugiau iš nė vieno krepšininko mėginys nebuvo paimtas.

Stanozololas – sintetinis anabolinis steroidas, kuris spartina anabolinius procesus – ląstelių augimą, dalijimąsi, taip pat baltymų sintezę. Dėl jo vartojimo 2003-iaisiais įkliuvo Lietuvos bėgikė Rasa Drazdauskaitė, kuri buvo diskvalifikuota dvejiems metams.

V. Diliui dabar taip pat gresia diskvalifikacija, o jos trukmę turėtų nuspręsti LKF.

Tiesa, pati LKF pranešė, kad krepšininkas išreiškė norą atlikti B mėginį. Kol vyks procedūra ir bus gauti galutiniai testo rezultatai, todėl komentarų žiniasklaidai LKF neteiks.

Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ šiame sezone žaidęs 210 cm ūgio žaidėjas ant parketo pasirodė vos 18-oje rungtynių, o jose pasireikšti gaudavo tik po 8 minutes. Per šį laiką V. Dilys pelnydavo 2 taškus ir atkovodavo 1,6 kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)