Kiek anksčiau, nei pagrindinė Ispanijos vyrų krepšinio rinktinė pradės ruoštis šių metų Europos čempionatui, į pirmąją stovyklą susirinks ir Ispanijos B krepšinio rinktinė.

Ispanijos krepšinio federacijos prezidentas Jorge Garbajosa kartu su S. Scariolo nusprendė, kad tokios rinktinės sukūrimas šiuo metu yra reikalingesnis nei kada anksčiau.

Pagrindinis šios komandos tikslas bus ruoštis atrankos į FIBA pasaulio čempionatą varžyboms, kurios prasidės jau šių metų rudenį, o Ispanija pirmas rungtynes žais su Juodkalnija lapkričio 24-ąją.

Atsižvelgiant į faktą, kad NBA savo žaidėjų į FIBA atrankos varžybų langus tikrai neišleis, o Eurolyga planuoja priimti tokį patį sprendimą, B rinktinės pagrindą ispanai formuoja iš žaidėjų, rungtyniaujančių kituose šalies klubuose.

Šią oficialiai dar nepaskelbtą informaciją išplatino Ispanijos portalas AS, taip pat įvardijęs ir dar niekur neskelbtą projekto pavadinimą „Rinktinė tokijas 2020“. Manoma, kad šios B rinktinės žaidėjų pagrindas turėtų sudaryti didžiąją dalį Ispanijos nacionalinės komandos, kuri žais 2020-ųjų Tokijo olimpinėse žaidynėse.

B rinktinė pradės treniruotis liepą, su ja dirbs pats S. Scariolo, vėliau perimsiantis pagrindinės šalies rinktinės vairą.

Skelbiama, kad S. Scariolo jau turi išsirinkęs dalį rezervinės rinktinės žaidėjų. Tai – 20-25 metų jaunosios ispanų kartos krepšininkai.

Ispanijos B rinktinės sudėtis

Gynėjai

Alberto Diazas („Unicaja“, 23 m., 188 cm), Guillemas Vivesas („Valencia Basket“, 23 m., 192 cm), Jaime Fernandezas („Estudiantes“, 23 m., 186 cm), Marcas Garcia („Real Betis“, 21 m., 198 cm);

Puolėjai

Joanas Sastre („Valencia Basket“, 25 m., 201 cm) , Alberto Albalde („Joventut“, 21 m., 200 cm), Oriolas Pauli („Gran Canaria“, 22 m., 201 cm), Santiago Yusta („Obradoiro CAB“, 20 m., 200 cm);

Vidurio puolėjai

Pierre Oriola („Valencia“, 24 m., 206 cm), Ilimane Diopas („Baskonia“, 22 m., 211 cm), Sebas Saizas („Ole Miss“ universitetas, NCAA, 22 m., 205 cm).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)