„Šis įvertinimas reiškia, kad judu gera linkme. Mums balandžio mėnuo buvo labai svarbus, kad išlaikytume antrą vietą, tad visa komanda pasitempėme“, – sakė „Lietuvos ryto“ centras.

Nors per praėjusį mėnesį A.Gudaitis sužaidė keletą įsimintinų rungtynių, tačiau paminėjimo verta dvikova yra su Prienų–Birštono „Vytautu“. Tuomet krepšininkui prireikė vos 13 minučių, kad sužaistų rezultatyviausią sezono mačą. Aukštaūgis pelnė 22 taškus (6/7 dvit., 10/10 baud.) bei surinko 27 naudingumo balus, o tai jam atnešė savaitės MVP titulą.

Puikias rungtynes vidurio puolėjas sužaidė ir dvikovoje su Panevėžio „Lietkabeliu“ dėl antrosios turnyrinės lentelės vietos. Vilniečiai svečius sutriuškino 32 taškų skirtumu, o A. Gudaitis per 16 minučių pelnė 13 taškų bei atkovojo 10 kamuolių.

Šį sezoną „Lietuvos ryto“ aukštaūgis aikštėje praleidžia tik po kiek daugiau nei 19 minučių, tačiau laiką aikštelėje išnaudoja labai efektyviai. Krepšininkas pelno 11,3 taško, atkovoja 6,3 kamuolio bei renka po 16 naudingumo balų. Pagal pastarąjį rodiklį Gudaitis reguliarųjį sezoną baigė antroje vietoje, į priekį užleisdamas tik Utenos „Juventus“ įžaidėją Jamarą Diggsą. Puikią formą demonstruojantis vidurio puolėjas žaidžia bene geriausią karjeros sezoną.

„Sezonas dar nesibaigė, bet kol kas jis tikrai neblogas. Būtų dar geresnis, jei nebūtų tos nelemtos delnakaulio lūžio traumos. Norėčiau, kad gera linkme ir baigtųsi, nes dabar yra būtent tas metas, kuomet daug kas paaiškės. Asmeniniai pasirodymai nublanksta, jeigu komanda yra bent jau ne finale“, – aiškino A. Gudaitis.

Sostinės komandos sezonas buvo kupinas permainų. Ekipą nuo sezono pradžios paliko keturi krepšininkai bei vyriausias treneris Tomas Pačėsas. Komandos vairą perėmė po septynerių metų į klubą grįžęs Rimas Kurtinaitis.

„Lietuvos rytas“ vis dar ieško savojo žaidimo, kuris yra labai nestabilus. Vilniečiai sužaidė fantastiškas rungtynes su „Neptūnu“ ir „Lietkabeliu“, kuriuos įveikė bendru 52 taškų skirtumu, tačiau namuose patyrė pralaimėjimą prieš „Juventus“ bei Kaune nusileido „Žalgiriui“ net 30 taškų skirtumu.

„Prie kiekvieno naujo stratego reikia priprasti, reikia suprasti ko jis iš tavęs nori. Manau, kad man tai pakankamai neblogai sekasi. Artėja lemiami mačai, tad reikia pasitempti, nes mes vis dar nežaidžiame savo geriausio krepšinio. Žaidimas labai banguoja, atrodo, kad vienas rungtynes sužaidžiame tikrai gerai, o kitas jau žaidžiame taškas į tašką. Norisi didesnio stabilumo“, – užbaigė A. Gudaitis.

Šiuo metu Rimo Kurtinaičio armija kovoja ketvirtfinalio etape prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“. Serijoje iki trijų pergalių vilniečiai pirmauja 2-0.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)