Karaliaus Mindaugo taurės turnyras Lietuvoje pradėtas organizuoti 2016 metais Vilniaus „Siemens“ arenoje ir sulaukė didelio susidomėjimo. Pirmajame turnyre lygių neturėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai. 2017 metais antrasis turnyras jau vyko Kauno „Žalgirio“ arenoje ir čia jau triumfavo žalgiriečiai.

„Į Klaipėdą atvykome su misija kalbėtis su uostamiesčio vadovais. Turėjome Vilnių ir Kauną, o kitais metais norime šį turnyrą atvežti į Lietuvos pajūrį. Kodėl Klaipėda? Todėl, kad Klaipėda to tikrai nusipelnė. „Neptūnas“ per pastaruosius ketverius metus rodo gerus rezultatus, žiūrovai beprotiškai mylį krepšinį, „Švyturio“ arena visada būna sausakimša“, – su Klaipėdos miesto meru V. Grubliausku už uždarų durų vykusias susitikimo detales komentavo LKL prezidentas Remigijus Milašius.

Šiame pokalbyje taip pat dalyvavo LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas, „Neptūno“ valdybos pirmininkas Vytautas Lygnugaris, „Neptūno“ klubo direktorius Algimantas Ercius, buvęs „Neptūno“ valdybos pirmininkas, Klaipėdos savivaldybės finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius ir dar keli „Neptūno“ rėmėjai.

„Jei pavyks suderinti visus klausimus, tada Klaipėdoje vyks toks turnyras. Be savivaldybės pagalbos tokio turnyro organizuoti tikrai negalime, nes turnyras finansiškai yra brangus, o jo kartelės nuleisti nenorime. Derybos nebaigtos, bet viskas linksta gera linkme“, – pabrėžė R. Milašius.

Pasak Klaipėdos mero V. Grubliausko, pati idėja jam skamba patraukliai, tačiau dar nereiškia, kad visa tai taps kūnu.

„Šiandien nuskambėjo konkretus siūlymas rengti turnyrą. Pati idėja, manau, verta dėmesio, tačiau per anksti kalbėti apie susitarimus. Išsiskirstėme uždavę vieni kitiems namų darbus. Teoriškai tai padaryti įmanoma, kad tai taptų kūnu dar reikia labai daug padaryti. Ką krepšinio atstovai nori iš Klaipėdos miesto, išdėstys savo siūlyme, kurį žadėjo pateikti per porą savaičių. O mes iki birželio pabaigos – liepos mėnesio pradžios turime pateikti atsakymą“, – situaciją aiškino Klaipėdos meras.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyre dalyvauja 8 stipriausi LKL klubai. Jie varžosi ne tik dėl nugalėtojų taurės, bet ir įspūdingų piniginių prizų. Šiemet nugalėtoju tapęs Kauno „Žalgiris“ savo klubo biudžetą papildė 40 tūkstančių eurų premija, antrą vietą užėmusiai Panevėžio „Lietkabelio“ komandai buvo skirti 25 tūkst. eurų, trečios vietos laimėtojams Utenos „Juventus“ krepšininkams atiteko 15 tūkst. eurų, o ketvirtoje vietoje likęs Prienų-Birštonas „Vytautas“ gavo 10 tūkst. eurų.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyro rungtynių pertraukų metu vyksta tritaškių ir dėjimų konkursai, įvairūs muzikos ir šou pasirodymai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)