Šiemet dėl stipriausios mėgėjų krepšinio ekipos vardo rungėsi šešios komandos iš trijų šalių. Nors lyginant su praėjusiais metais dalyvių skaičius kiek sumažėjo, tačiau kokybine prasme renginys šoktelėjo į dar nematytas aukštumas.

Pirmajame varžybų etape turnyro dalyvės kovojo dvejose grupėse, kur viena su kita sužaidė vieno rato sistema. Pirmąsias vietas užėmusios komandos pateko į finalą, o antroje pozicijoje likusios ekipos tęsė kovą dėl bronzos medalių.

Čempionės titulą ginanti Londono „Lituanica“ pirmosiose rungtynėse sulaukė rimto Hoganas krepšininkų iš Švedijos pasipriešinimo ir įveikė juos tik po gan atkaklios kovos 48:35. Tiesa vėliau Domo Solo auklėtiniai 58:42 patiesė Jonavos LSK „Technoeros“ atstovus ir penktus metus iš eilės žengė į finalą.

Antrąją vietą A grupėje užėmė „Hoganas“ ekipa likusiose rungtynėse 43:35 įveikusi Jonavos atstovus ir iškovojusi teisę žaisti mažajame finale.

Kiek daugiau intrigos buvo B grupėje, kur varžėsi Vilniaus SK „Ferimsta“, stipriausia reguliariojo sezono BLKL komanda „LBC-Build London“ ir Visbičiaus regione du metus be pralaimėjimų žengianti „Kubus United“ komanda.

Pirmosiose rungtynėse vilniečiai po spurto lemiamame kėlinuke 58:35 palaužė „Kubus United“ komandą, kuri vėliau 29:35 pripažino „LBC-Build London“ ekipos pranašumą ir baigė pasirodymą turnyre.

Rungtynėse, kuriose sprendėsi antrojo kelialapio į finalą likimas „Ferimstos“ krepšininkai gana lengvai 57:31 palaužė LBC atstovus ir užsitikrino pirmąją vietą B grupėje.

Dvikova dėl trečiosios vietos, kuriose susikovė „Hoganas“ ir „LBC-Build London“ komandos turėjo nudžiuginti gausiai susirinkusius žiūrovus.

Visą dvikovos laiką kova aikštėje vyko taškas į tašką, tačiau susitikimo pabaigoje Švedijos lietuviai atitrūko ir išsaugoję trapią persvarą iki pat susitikimo pabaigos galiausiai šventė bronzinę pergalę rezultatu 46:43.

Kaip ir buvo tikėtasi iš pradžių dėl gražuolės čempionų taurės susigrūmė turnyro favoritėmis laikytos Londono „Lituanicos“ bei Vilniaus „Ferimstos“ komandos. Šios ekipos kovojo Pasaulio lietuvių čempionų taurės finale žaidė ir 2015 metais, o tuomet pergalę 58:51 šventė „Lituanicos“ ekipa.

Vis tik, šiais metais vilniečiams pavyko pasiekti saldų revanšą. Kaip ir dera visą dvikovos laiką aikštėje vyko itin nuožmi kova, o likus žaisti dvi su puse minutės rezultatas dar buvo lygus 66:66.

Tačiau tuomet „Ferimstos“ gynėjas Mantvydas Staniulis smeigė svarbų tritaškį, o vidurio puolėjas Vadim Volodko įrideno du neįtikėtinai sudėtingus dvitaškius, kurie padėjo svečiams iš Vilniaus atitrūkti (73:67).

Nors „Lituanicos“ ekipa dar bandė gelbėtis naudodama pražangų taktiką, tačiau ši didesnės naudos nedavė, tad nuaidėjusi finalinė rungtynių sirena paskelbė dramatišką „Ferimstos“ pergalę rezultatu 75:67.
Nugalėtojų komandą į pergalę vedė Eduard Rogačiov, pelnęs 20 taškų, Darius Kibildis (1/7 trit.) surinkęs 15 taškų ir dvigubą dublį atlikęs Ignas Juškevičius (12 tšk. ir 14 atk.kam.), kuriam atiteko MVP titulas.

„Lituanicos“ gretose pasižymėjo Modestas Paulauskas, pelnęs 13 taškų, Mantas Gužys ir Robertas Bitinas pridėjo po 11 taškų.

Renginio metu taip pat vyko 3x3 turnyras, kurį laimėjo „Top Team“ ekipa ir tradiciniai „Snaiperio“ ir „Oro karaliaus“ konkursai.

Pirmajame rankos taiklumą išmėgino net 26 dalyviai, o nugalėtojo laurus pelnė „Ferimstos“ gynėjas Darius Kibildis finale rezultatu 8:7 įveikęs „Lituanicos“ atstovą Robertą Bitiną.

Beje, papildomojo pusfinalio serijoje, D.Kibildis surinko 11 taškų taip užfiksuodamas geriausią rezultatą tarp visų konkurso dalyvių.
Tuo tarpu „Oro karaliaus“ titulą antrus metus iš eilės laimėjo tris konkurentus įveikęs ir žiūrovus neįtikėtinais dėjimais džiuginęs „Lituanicos“ atstovas Modestas Paulauskas.

Nugalėtojams taures įteikė Lietuvos Respublikos Ambasadorė Jungtinėje Karalystėje Asta Skaisgirytė ir legendinis Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Valdemaras Chomičius.

Renginyje taip pat dalyvavo linksmieji braliukai Normundas ir Nauris Maciai, kuriuos renginio organizatoriai pasveikino su praėjusiu gimtadieniu, įteikė tortą su jų simbolika, o salėje susirinkę žiūrovai išrinko juos geriausiais Lietuvos krepšinio ambasadoriais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)