„Tyrimai buvo atlikti ant bėgančio takelio, įvertinant maksimalius širdies apkrovimus bei širdies reakciją į dozuotą fizinį krūvį. Tokie tyrimai atsako į klausimus, ar nėra sutrikusios širdies ir kvėpavimo funkcijos, kaip organizmas reaguoja į maksimalius apkrovimus. Po apžiūros tampa aišku, ar krepšininkas, išlipęs iš lėktuvo, iš karto gali eiti į treniruotę“, – sakė kardiologas prof. Donatas Vasiliauskas.

Anot D.Vasiliausko, R.Freemanas gali toleruoti maksimalius apkrovimus, jam nereikalingas „įsibėgėjimas“. „Širdies reakcija į fizinį krūvį yra adekvati, širdies ritmas ir arterinis kraujospūdis po dozuoto fizinio krūvio atsistatė normos ribose. Išvada: tolerancija fiziniam krūviui yra labai gera“, – reziumavo kardiologas.

Penktadienį amerikietį antrą kartą apžiūrėjo medikai. Krepšininkui, privačioje klinikoje "Elite medicale", buvo atlikta kūno echoskopija.

"Atlikus apatinių galūnių echoskopinius tyrimus paaiškėjo, kad kojų čiurnos, sąnarių bei achilo sausgyslių būklė yra be patalogijos", - sakė kardiologas profesorius Donatas Vasiliauskas.

Anot gydytojo, krepšininko dešinio kelio srityje, po kelio sumušimo, yra liekamieji reiškiniai, tačiau abiejų kelių sąnarių būklė yra gera.

"Bendras kraujo ir biocheminis tyrimas - be patalogijos. Išvada: Reggie Freemanas sveikas ir gali sportuoti", - konstatavo prof. D.Vasiliauskas.

Iškart po medicininio patikrinimo įsigaliojo žaidėjo ir klubo kontraktas. Krepšininkas jau prisijungė prie komandos ir dalyvavo pirmoje treniruotėje.