MVP. Naudingiausiu „Tete-A-Tete Casino – LKL“ savaitės krepšininku tapo „Šiaulių“ atstovas Donatas Sabeckis. 24 metų 198 cm ūgio gynėjas dvikovoje su Kauno „Žalgiriu“ pelnė 12 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus bei surinko 18 naudingumo balų. Tuo metu antrasis Sabeckio savaitės mačas buvo iš tiesų įspūdingas. Įžaidėjas rungtynėse su „Vytautu“ pelnė 20 taškų, atliko 13 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 7 kamuolius, 6 kartus pavogė kamuolį iš varžovų bei surinko net 37 naudingumo balus.

„Šiaulių“ gynėjas pagerino karjeros žaistų minučių (38 min.), mestų dvitaškių metimų (9), mestų (7) ir pataikytų (4) baudų metimų, rezultatyvių perdavimų (13), išprovokuotų pražangų (7), perimtų kamuolių (6), efektyvumo (37) bei pelnytų taškų (20) rekordus.

Per visą lygos istoriją nė vienam žaidėjui nepavyko vienose rungtynėse pelnyti bent 20 taškų ir tuo pačiu pridėti 13 rezultatyvių perdavimų, atkovoti 7 bei perimti 6 kamuolius.

Kova. Iki reguliariojo sezono pabaigos likus vienam turui kova verda ne tik dėl aukštesnių turnyrinės lentelės pozicijų, bet ir dėl naudingiausio žaidėjo titulo. Pagal šį rodiklį šiuo metu pirmauja „Lietuvos ryto“ aukštaūgis Artūras Gudaitis (vid. 16 naud. bal.), antroje vietoje žygiuoja Utenos „Juventus“ gynėjas Jamaras Diggsas (vid. 15,69 naud. bal.), o trečiąją vietą užima Panevėžio „Lietkabelio“ atstovas – Kšištofas Lavrinovičius (vid. 15,66 naud. bal.).

Skirtumas tarp krepšininkų nėra didelis, tad viskas gali pasikeisti per lemiamą čempionato turą. Paskutiniame ture „Lietuvos rytas“ krepšininkai žais Pasvalyje, Utenos ekipa keliaus į Kauną, kur ginklais surems su „Žalgiriu“, o „Lietkabelis“ išvykoje testuos „Nevėžio“ komandą.

Vizitas. Praėjusią savaitę Lietuvoje lankėsi ir dvejas „Lietuvos ryto“ rungtynes stebėjo Drew Gordono brolis Aaronas. Stipriausioje pasaulio lygoje žaidžiantis bei Orlando „Magic“ ekipai atstovaujantis krepšininkas negailėjo komplimentų „Žalgirio“ arenai, kurią sulygino su NBA lygiu. Fantastišku šuoliu pasižymintis krepšininkas Lietuvą įvertino kaip mažą, bet gražią šalį, kurioje galima daug ką nuveikti.

Be intrigos. Ilgai lauktas „Lietkabelio“ ir „Lietuvos ryto“ mačas dėl antrosios turnyrinės lentelės vietos kiek nuvylė. Vilniečiai jau pirmosiomis minutėmis pabėgo nuo varžovų, o prieš ilgąją rungtynių pertrauką susikrovė 22 taškų pranašumą (53:31). Trečiajame kėlinyje toliau bėgę Rimo Kurtinaičio auklėtiniai į ketvirtąjį rungtynių ketvirtį atsinešė 30 taškų persvarą (74:44). Lemiamas mačo kėlinys buvo tik formalumas, kuriame komandos galėjo išbandyti įprastai mažiau žaidžiančius krepšininkus.

„Nežinau, ar „Lietuvos rytas“ yra stipriausias, kokį šį sezoną yra tekę matyti, bet „Lietkabelis“, ko gero, tikrai silpniausias, kokį esame matę“, – po susitikimo kalbėjo Kazys Maksvytis.

Įsimintinas. Praėjus dviem dienom po triuškinamos pergalės prieš „Lietkabelį“, „Lietuvos rytas“ apsikeitė vaidmenimis bei buvo sumaitotas Kaune. „Žalgiris“ svečius iš Vilniaus įveikė 30 taškų skirtumu (90:60) ir pasiekė didžiausią pergalę prieš „Lietuvos rytą“ per paskutinius 19 metų. 1998-ųjų metų sezone kauniečiai varžovus iš sostinės buvo sutriuškinę 103:66.

„Norėčiau pasveikinti „Žalgirio“ komandą ir trenerį su geromis rungtynėmis ir padėkoti už tas pamokas, kurias gavome šiandien. Labai aiškiai pasimatė, kokiais greičiais mes žaidžiame, ir kokiais – „Žalgiris“. Aišku, jautėsi Eurolygos patirtis, greičio, gynybos kietumo, kovingumo savybės. Mes jomis neprilygstame „Žalgiriui“, – po dvikovos konstatavo Rimas Kurtinaitis.

Rekordas. „Šiaulių“ ir „Vytauto“ dvikovoje užfiksuotas rezultatyvumo rekordas. Mačas baigėsi rezultatu 94:100, o 194 abiejų komandų pelnyti taškai yra daugiausia, kiek šį sezoną per rungtynes pavyko pelnyti komandoms. Iki šiol rezultatyviausiose sezono rungtynėse buvo pelnytas 191 taškas, kuomet spalio 23 dieną „Šiaulių“ bei „Nevėžio“ dvikova baigėsi rezultatu 99:92.

Pirmasis. 28-erių metų Ovidijus Galdikas praėjusį ketvirtadienį atvertė naują karjeros puslapį. Rungtynių su Alytaus „Dzūkija“ ketvirtajame kėlinyje švystelėjo tritaškį, kuris pasiekė tikslą. Tai buvo pirmasis taiklus Galdiko tolimas metimas per visą profesionalo karjerą. Iki šio sezono 217 cm ūgio milžinas ne tik nebuvo pataikęs tritaškio, bet net nebuvo bandęs mesti iš toli.

„Pirmavome dideliu skirtumu, todėl atsirado drąsos pabandyti mesti. Kadangi pataikiau, dabar turiu teisę mesti dar kartą“, – prisiminęs šį epizodą šypsojosi aukštaūgis.

Nežinomieji. Reguliarusis sezonas baigsis jau šį trečiadienį, o prieš atkrintamųjų varžybų startą liko tik vienas turnyrinės lentelės nežinomasis. Tai dėl penktosios vietos kovojančios Utenos „Juventus“ bei Prienų–Birštono „Vytauto“ ekipos. Situacija paprasta, norėdami pakilti į penktąją turnyrinės lentelės poziciją, prieniškiai trečiadienį išvykoje privalo įveikti „Dzūkiją“ bei tikėtis uteniškių kluptelėjimo Kaune prieš „Žalgirį“.

Atkrintamosiose jau yra aiškios pirmojo etapo dvi poros, kuriose susitiks „Žalgiris“ su „Dzūkija“ bei „Lietuvos rytas“ su „Pieno žvaigždėmis“. Tuo metu „Lietkabelio“ ir „Neptūno“ ketvirtfinalyje laukia „Juventus“ arba „Vytauto“ ekipų.

Pagerbė. Kauno „Žalgirio“ komanda ilgosios rungtynių su Vilniaus „Lietuvos rytu“ pertraukos metu pagerbė legendinį trenerį Vladą Garastą. Buvusio komandos stratego, kuris klubą treniravo 1979-1989 metais, pavarde pažymėti simboliniai marškinėliai pakilo į „Žalgirio“ arenos palubes. 85-erių Garastas su „Žalgiriu“ tris sezonus iš eilės (1984-1986 metais) triumfavo SSRS pirmenybėse, o su Lietuvos rinktine laimėjo bronzos medalius 1992 ir 1996 metų olimpinėse žaidynėse.

Tai jau trečiasis žalgirietis, kurį klubas tokiu būdu pagerbė. Kiek anksčiau į arenos palubes buvo iškelti Arvydo Sabonio bei Modesto Paulausko marškinėliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)