Po Tauragės klubo 30-ies taškų skirtumu laimėtų trečių finalo rungtynių, „Omegos“ revanšo ketvirtose tikėjosi turbūt nedaugelis. Tačiau tuo finalas ir įdomus, kad nuspėti jo baigties tiesiog neįmanoma. Kauniečiai savo aikštėje pasiekė įspūdingą revanšą ir finalo kulminaciją nukėlė į lemiamas penktas rungtynes.

Intrigą susitikimas žadėjo tik pirmame kėlinyje. Tačiau jau jo pabaigoje svečiai smuktelėjo į duobę ir paleido varžovus į priekį 23:15. Nuo antrojo ketvirčio skirtumas tarp komandų padidėjo ir svyravo ties 15 taškų riba.

Trečio ketvirčio viduryje po kelių sėkmingų epizodų tauragiškiai priartėjo prie varžovų per 6 taškus (46:40). Tačiau nuo šio momento „Omega“ mobilizavosi ir smogė varžovams atkarpa 10:0.

Po tokio smūgio svečiai nebepajėgė atsigauti. Skirtumas toliau augo, o rungtynių pabaigoje buvo perkopęs ir 30 taškų ribą. Galutinis rungtynių rezultatas – 83:56 (23:15, 16:14, 20:14, 24:13).

Tauragės komandos žaidimą geriausiai atspindi dvitaškių pataikymo procentas. RKL vicečempionai pataikė vos ketvirtadalį savo metimų – 9 iš 36. Taip pat beveik dvigubai nusileido varžovams pagal atkovotus kamuolius (29 prieš 46).

Trečiose rungtynėse nežaidęs „Omegos“ vidurio puolėjas Vitalijus Lukša šiame susitikime išsiskyrė labiausiai – 16 taškų ir 14 atkovotų kamuolių. Gytis Brazauskas taip pat pasižymėjo dvigubu dubliu – 14 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

Tauragės klubo gretose vienintelis Aivaras Kvedaravičius pelnė dviženklį taškų skaičių – 20.

Lemiamos penktos finalo serijos rungtynės vyks balandžio 26 dieną Tauragėje.

Pirmą finalo mačą Tauragės KK laimėjo 83:62, o išvykoje pralošė 57:63. Trečiose rungtynėse dominavę tauragiškiai pergalę pasiekė 102:72.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją