Šios intriguojančios rungtynės sudomino ne tik LKL prezidentą Remigijų Milašių, bet ir NBA skrajūną Aaroną Gordoną. 21-erių amerikietis, vilkintis Orlando „Magic“ komandos marškinėlius, į Vilnių atvyko palaikyti „Lietuvos rytui“ atstovaujančio vyresniojo brolio Drew.

Pergalės kainą supratę vilniečiai nuo pat pirmųjų akimirkų ėmė vieną po kitos rengti sėkmingas atakas, o svečiams iš Panevėžio atitaikyti taikiklius sekėsi gerokai sunkiau (9:0). Pirmuosius taškus „Lietkabeliui“ tik prabėgus trims su puse minutės metimu iš vidutinio nuotolio pelnė Benas Madgenas, bet žala jau buvo padaryta – „Lietuvos rytas“ įgijo dviženklę persvarą (13:2). Ir nors vienu metu panevėžiečiai buvo priartėję jau trijų taškų atstumu, po pirmojo kėlinio komandas skyrė aštuoni – 24:16.

Sugrįžę ant parketo vilniečiai jau pirmoje atakoje po Jimmy Barono šūvio iš toli susigrąžino dviženklį pranašumą (27:16). Kad ir kaip Kazio Maksvyčio auklėtiniai stengėsi vėl atkurti intrigą, šeimininkai ne tik neleido to padaryti, bet ir nurūko dar toliau (39:24). Po krepšiais karaliavo D. Gordonas, J. Baronas pataikė dar vieną tritaškį ir „Lietuvos rytas“ jau talžė svečius (51:30). Abiejų ekipų žaidėjai ilsėtis išėjo rezultatui esant 53:31.

Po pertraukos dvi iš eilės tikslias atakas surengęs „Lietkabelis“ jau po pusantros minutės privertė Rimą Kurtinaitį prašyti minutės pertraukėlės (55:36). Neleidęs savo auklėtiniams atsipalaiduoti Kurtis juos užkūrė dar vienam spurtui – tritaškiais prapliupęs „Lietuvos rytas“ susikrovė išties įspūdingą 29 taškų persvarą (70:41)! Varžovus toliau smaugę vilniečiai prieš paskutinį ketvirtį pirmavo 74:44.

Net ir supratę, kad pergalės jau tikrai iš savo rankų nebepaleis, šeimininkai neketino mažinti apsukų ir toliau talžė svečius iš Panevėžio ir vienu metu pirmavo net 37 taškų skirtumu (90:53). Finalinis teisėjo švilpukas paskelbė apie įtikinamą vilniečių triumfą – 92:60.

Visose šio sezono tarpusavio akistatose abi komandos laimėjo namų arenose: panevėžiečiai – 93:85 ir 86:77, o vilniečiai pirmąjį mačą – 68:66. Nors pagal pergalių ir pralaimėjimų skaičių „Lietkabelis“ dar gali pavyti „Lietuvos rytą“, o tarpusavio dvikovų rezultatas yra lygus 2-2, tačiau sostinės ekipa tose ketveriose rungtynėse surinko geresnį įmestų ir praleistų taškų balansą.

„Lietuvos rytas“: Drew Gordonas 17 (8 atk. kam., 8 išpr. praž., 27 naud. bal.), Clevinas Hannah 15 (15 min.), Artūras Gudaitis 13 (10 atk. kam., 20 naud. bal.), Corey Fisheris ir Jimmy Baronas po 11 taškų.

„Lietkabelis“: Gintaras Leonavičius 11, Žygimantas Janavičius 10, Kšyštofas Lavrinovičius ir Lorenzo Williamsas po 7, Benas Madgenas ir Žygimantas Skučas po 6 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)