Sostinės komandai šią savaitę teks atlaikyti du svarbius mūšius – ketvirtadienį namie su Panevėžio „Lietkabeliu“, kur gali spręstis antros vietos turnyro lentelėje likimas, o šeštadienį Kaune – su „Žalgiriu“.

„Aš, kaip buvęs žaidėjas ir treneris, neįsivaizduoju, kaip mes po rytdienos rungtynių penktadienį pasiruošime mačui prieš „Žalgirį“. Viskas bus taip, kaip pavyks. Nemanau, kad žiūrovams bus įdomu, jeigu rungtynės, kurių visi laukia neįvyks taip, kaip visi tikisi, – kalbėjo R. Kurtinaitis. – Aš manau, kad šiuo klausimu LKL organizatoriai galėjo neprisirišti prie konkrečios datos, kad reguliarųjį sezoną pabaigti būtent tą savaitę, ir visas rungtynes taip suspausti“.

LKL direktorius priminė, kad tvarkaraštis buvo sudarytas prieš sezoną ir patvirtintas valdybos. „Jis sudarytas taip, kad komandos žaidžia vienas rungtynes per savaitę, o kitos numatytos Europos taurės rungtynėms. Toks tvarkaraštis po vienas rungtynes vyko iki balandžio 7 dienos, kuomet sezoną Europoje paskutinis baigė „Žalgiris“.

Anot R. Brazausko, paskui buvo numatyta po dvejas rungtynes per savaitę, o valdybos sprendimu buvo žaidžiama antrąją Velykų dieną.

„Taip sudarytas tvarkaraštis, kad komandos vieną dieną žaidžia ir dvi turi laisvas. Pagal tai rungtynės turi vykti balandžio 17, 20, 23 dienomis. 23-ia diena – sekmadienis, o LKL rungtynės per televiziją rodomos šeštadieniais. LKL nenorėjo prarasti transliacijos, kur esame įsipareigoję klubams ir rėmėjams, todėl prieš čempionatą buvo traukiami burtai – vienos rungtynės turėjo būti sužaistos 22 dieną. Iš 23 dienos turo burtų keliu šeštadienį žaisti išpuolė „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“, – aiškino vienas LKL vadovų.

Paulius Jankūnas

Jis patvirtino, kad gavo prašymą nukelti rungtynes Vilniuje tarp „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“, tačiau to padaryti lyga negali.

„Jei nukelsime, bus pažeisti kitų komandų interesai. Šios dvi komandos ilsėsis, o kitos turėtų žaisti kitu varžybų ritmu. Visos turi žaisti tą pačią dieną. Tuomet sąlygos visoms vienodos. Negalime kažkam sudaryti šiltnamio sąlygų“, – teigė R. Brazauskas.

LKL generalinis direktorius taip pat atrėmė, kad pratęsti sezoną savaite ar daugiau nebūtų gerai – ir taip LKL sezonas yra vienas ilgiausių Europoje. „Ilgiau trunka tikriausiai tik Ispanijos ir Italijos lygų sezonai. Mes paskutines finalo rungtynes numatę birželio 15 dieną. Čia yra ir komandų interesas, ir LKF prašymas, kad krepšininkai gautų pailsėti“, – sakė jis.

R. Brazauskas tvirtino, kad rungtynių skaičiaus mažinti LKL neketina: „Suprantu, kad rungtynių dabar nemažas kiekis susidaro. Galima galvoti žaisti dviem ratais ar šešetukais, bet tuomet bus nelygios sąlygos komandoms. Idealios sistemos nebus šią dieną – kažkas bus patenkintas, kažkas ne. Šįmet pasiekėme beveik idealią tvarką – kiekvieną savaitę visos komandos sužaidžia vienodą rungtynių skaičių. Tai svarbu, nes neiškreipia turnyro lentelės“.

„Mano nuomone, vienintelis, kuriam rungtynių per sezoną per daug, yra „Žalgiris“. Šiemet jie sužais apie 83 oficialias rungtynes. Tai nemažas skaičius. Jei „Žalgiris“ būtų patekęs į atkrintamąsias varžybas, tas skaičius dar būtų išaugęs. Kitoms komandoms rungtynių skaičius pakankamas, koks ir reikalingas. Iškritusios iš Europos taurių kai kurios komandos netgi kalbėjo, kad vienos rungtynės per savaitę – per mažas krūvis“, – pasakojo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)