Kauno „Žalgiris“ (30/3) dar likus penkiems turams jau buvo užsitikrinęs reguliariojo sezono nugalėtojo vardą, o po pirmadienio kovų iš aštuntos vietos nebepajudinama tapo ir Alytaus „Dzūkija“ (9/24). Tai reiškia, kad pirmąją ketvirtfinalio porą jau žinome – žalgiriečiai serijoje iki trijų pergalių žais prieš dzūkus.

Tačiau kaip atrodys galutinė rikiuotė tarp šių dviejų komandų tikriausiai paaiškės tik paskutinę reguliariojo sezono dieną, nes įnirtinga kova vyksta tiek dėl antros, tiek dėl ketvirtos vietos.

Iškart už „Žalgirio“ finišuoti pretenduoja Vilniaus „Lietuvos rytas“ (24/9) ir Panevėžio „Lietkabelis“ (23/10). Patogesnėje pozicijoje kol kas rikiuojasi vilniečiai, tačiau kitas jų varžovas – būtent „Lietkabelis“.

Rimo Kurtinaičio auklėtinių pusėje – ir dar vienas pranašumas: ketvirtadienio vakarą su svečiais iš Panevžėio jie grumsis namų aikštėje.

Iki šiol vykusiose tarpusavio akistatose Kazio Maksvyčio kariauna laimėjo du susitikimus iš trijų, todėl laimėję sostinėje, vienodo pergalių ir pralaimėjimų balanso atveju, finišuotų aukščiau.

Tačiau jeigu „Lietkabelis“ ketvirtadienį sukluptų, finišuoti antras galėtų tik sėkmės lydimas: jeigu vilniečių pralaimėjimas „Žalgiriui“ yra ganėtinai realus, tai nesėkmė prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ – kiek sunkiau tikėtina.

Ketvirtoje LKL turnyro lentelės vietoje šiuo metu rikiuojasi Klaipėdos „Neptūnas“ (18/15). Ir joje finišuoti uostamiesčio ekipa turi daugiausiai galimybių. Aišku, jeigu pati nepaslys lygioje vietoje, nes tvarkaraštis Dainiaus Adomaičio auklėtiniai – išties palankus.

Visus šansus finišuoti penkti turi ir Prienų-Birštono „Vytauto“ (17/16) krepšininkai, kurių laukia akistatos su trimis prasčiausiomis šalies komandomis. Virginijaus Šeškaus auklėtiniams ant kulnų lipantis Utenos „Juventus“ (17/16) klubas du mačus žais su turnyro lentelės apačioje esančiomis ekipomis, tačiau paskutiniame ture jo lauks išvyka į Kauną ir mūšis su „Žalgiriu“.

Bet šeštosios vietos prarasti neturėtų ir uteniškiai. Nebent „Pieno žvaigždės“ (15/18) surengs fantastišką finišą, nugalėdamos tiek „Neptūną“, tiek „Lietkabelį“, tiek „Lietuvos rytą“.

Bet jeigu paskutiniuose trijuose turuose ne viskas vyks pagal planą, pasibaigus reguliariajam sezonui gali tekti užsiimti rimtais aritmetiniais skaičiavimais.

Gana įdomi kova per paskutinius tris turus vyks ir pačioje turnyro lentelės apačioje – pastaruoju metu atsigavę „Šiauliai“ (6/27) stengsis išsikapstyti iš paskutinės vietos ir ją nustumti Kėdainių „Nevėžį“ (6/27).

Dabartinė LKL turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės pralaimėjimai, taškai):

1.Žalgiris30329
2.Lietuvos rytas24924
3.Lietkabelis231023
4.Neptūnas181518
5.Vytautas171617
6.Juventus171617
7.Pieno žvaigždės151815
8.Dzūkija9249
9.Nevėžis6276
10.Šiauliai6276

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)