Rimanto Kaminsko treniruojama Vilniaus universiteto (VU) komanda finale tik po permainingos ir įtemptos kovos 67:57 (20:11, 11:8, 19:17, 17:21) palaužė ISM Vadybos ir ekonomikos universitetui (ISM) atstovus.

VU komandai Mantas Dongas (9 atk. kam.) pelnė 21 tašką. Jis buvo pripažintas naudingiausiu LSKL II vaikinų grupės finalo žaidėju ir iš LSKL prezidento Rimanto Cibausko rankų gavo specialų prizą.

Justinas Jogminas (11 atk. kam.) surinko 14 taškų, Simonas Lekys ir Eimantas Kaminskas – po 10.

ISM ekipai 22 taškus pelnė Jurgis Čėsna, 11 – Rokas Balbierius, 7 – Linas Beliūnas (13 atk. kam.).

VU krepšininkai pralaimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 36-43, tačiau rečiau klydo (12 ir 18 klaidų).

„Mūsų pergalę lėmė nuoseklus darbas ir kantrybė. Išties daug dirbome ir iki atkrintamųjų rungtynių suklijavome žaidimą. Reguliariajame čempionate kantriai kentėme pralaimėjimus, tobulinomės, likome treti, tačiau lemiamose dvikovose jau atsigriebėme. Puikios emocijos, išties šventinė nuotaika. Dėkoju žaidėjams už puikiai atliktą darbą, už kantrybę ir už tai, kad iškentė mano replikas. Dabar visi kartu galime pasidžiaugti puikiu rezultatu. Tai geriausia dovana tiek man, treneriui, tiek žaidėjams, tiek visam universitetui. Didžiuojuosi savo vyrukais“, – neslėpdamas gerų emocijų kalbėjo VU treneris R. Kaminskas.

VU pusfinalyje 84:69 nugalėjo praėjusio sezono čempionus VGTU atstovus, o ISM kitame pusfinalyje 78:77 įveikė reguliaraus sezono nugalėtojus MRU atstovus.

Kovoje dėl bronzos medalių Vytauto Poteliūno treniruojama MRU komanda 60:81 (5:15, 22:22, 13:29, 20:15) nusileido VGTU ekipai.

VGTU komandai Mantas Vavilovas pelnė 21 tašką, Karolis Alekna – 20, Aurimas Ruškys, Ignas Bilinskas ir Steponas Markus – po 8.

MRU ekipoje 24 taškus surinko Lukas Motiejūnas, 14 – Karolis Murauskas, 11 – Ignas Ryla (13 atk. kam.).

LSKL prezidentas Rimantas Cibauskas ir LSKL generalinis sekretorius Jonas Kurševičius nugalėtojams įteikė medalius ir taures. LSKL II vaikinų grupės reguliariojo sezono rezultatyviausio žaidėjo prizas atiteko MRU krepšininkui Gyčiui Brazauskui. Jo mažajame finale nebuvo, tad jie prizą įpareigojo perduoti komandos draugus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)