Gargžduose vykusiose rungtynėse atkaklios kovos netrūko. Ekipos iki pat pabaigos žengė greta. Pirmaujanti komanda keitėsi net 14 kartų, o 10 kartų rezultatas buvo lygus.

Nors ketvirto ketvirčio viduryje šeimininkai sugebėjo pabėgti 9 taškais, tačiau likus minutei iki ketvirto kėlinio pabaigos komandas jau teskyrė vienas metimas (86:84). Visgi mačo pabaigą sėkmingiau sužaidusiems gargždiškiams pavyko apginti namų sienas ir serijoje žengti žingsnį pirmyn. Rungtynės baigėsi rezultatu 90:86 (22:23, 28:24, 21:19, 19:20).

Nugalėtojams daugiausiai taškų – 32 – pelnė Simonas Serapinas, o Lukas Polekauskas surinko 16.

Ukmergės komandoje Eduardas Rogačiovas įmetė 24, Paulius Joneliūnas surinko 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Šiame mače tik epizodiškai į aikštę išbėgęs buvo vienas iš Gargždų komandos lyderių Vaidotas Pečiukas. Dėl skaudančio sprando jis po 39 sekundžių buvo priverstas sėstis ant suolo ir komandos draugų pasirodymą stebėti iš šono.

Rungtynes paprašytas apibendrinti Gargždų SC treneris Audrius Mineikis sakė.

„Motyvacija kritusi yra. Norėjome žaisti finale, bet nepasisekė pusfinalyje. Na, bet reikia žaisti ir dėl trečios vietos. Nėra taip, kad rungtynės jau nieko nebereiškia. Norime laimėti. Kalbant apie patį žaidimą, įmetėme 90 taškų, tad su puolimu viskas yra tvarkoje. Bet neatidirbome gynyboje. Lengvu taškų leidome įmesti. Nustebino ir varžovų pataikymo procentas, juolab, kad jie žaidė išvykoje. Manau, kad prieš antras rungtynes susitvarkyti reikės gynybą.“

„Olimpo“ strategas Paulius Šermukšnis teigė, kad komanda yra pajėgi laimėti šią seriją, o pirmose rungtynėse pritrūko noro ir energijos.

„Atrodo, kad galėjome pasiimti tą pergalę. Galbūt koją pakišo tai, kad buvo dvi savaitės pertraukos. Trūko varžybų pojūčio turbūt. Jautėsi pradžioj neužtikrintumas ir nesusižaidimas. Gargždus galbūt veikė pralaimėjimas ir nežaidė jie visu pajėgumu. Galėjome įjungę daugiau energijos pasiimti pergalę. Trūko gal ir mūsų noro. Sezono pabaiga, o pralaimėtas pusfinalis padarė savo. Šiaip sumetėme geru procentu savo metimus. Su puolimu viskas gerai. Trūko energijos ir noro gynyboje. Neuždengėme S. Serapino ir leidome jam pajusti savo žaidimą“, - sakė ukmergiškių treneris.

Paklaustas, kokią įtaką rungtynėms turėjo V. Pečiuko sveikatos problemos, P. Šermukšnis to nesureikšmino.

„Nežiūrime, kas gali žaisti, kas negali. Nei ten bijome, nei nebijome. Gerbiame varžovą ir einame kautis nežiūrėdami, kas žaidžia. Žiūrime, kad patys būtume sveiki ir be traumų. Manau, kad parodę daugiau energijos ir daugiau noro, galime perlaužti tą seriją“, - intrigą žadėjo ukmergiškis.

Antros mažojo finalo rungtynės Ukmergėje vyks penktadienį (balandžio 14 d.).

Didysis finalas dėl pirmos vietos tarp Tauragės krepšinio klubo ir Kauno rajono „Omegos“ startuoja ketvirtadienį (balandžio 13 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją