Nors komandų užimamos vietos turnyro lentelėje labai skiriasi, didelę mačo dalį „Lietuvos rytas“ buvo priverstas vytis aikštės šeimininkus ir po 20 min. turėjo 2 taškų deficitą – 37:39. Nors po pertraukos Rimo Kurtinaičio auklėtiniai ir perėmė iniciatyvą, labai toli pabėgti nuo dzūkų svečiams iš sostinės nepavyko.

Likus žaisti 18 sek. po Alejando Hernandezo tritaškio šeimininkai prie svečių priartėjo iki 2 taškų (73:75).

Tuomet „Dzūkija“ pažeidė taisykles prieš Artūrą Gudaitį, kuris pataikė tik vieną baudą, tačiau „Lietuvos rytas“ atkovojo kamuolį puolime. Šeimininkams teko dar kartą prasižengti, tačiau šį kartą baudų mesti stojusio Jimmy Barono ranka nedrebėjo (73:78).

Pažymėtina, kad 4 iš 6 tolimų metimų šiame mače pataikęs J. Baronas mačo nepradėjo starto penkete, bet pirmajame kėlinyje pakilęs nuo atsarginių suolo vos per 6 min. į savo sąskaitą įsirašė 11 taškų.

Sostinės komandai, kuri turnyro lentelėje užima antrąją vietą, tai buvo 7-oji pergalė LKL čempionate iš eilės. Banguotai žaidžianti „Dzūkija“ turnyro lentelėje yra 8-a.

„Lietuvos rytas“: Artūras Gudaitis 19 (6/8 dvit.), Jimmy Baronas 18 (4/6 trit.), Rokas Giedraitis 9, Clevinas Hannah 8, Corey Fisheris 7, Artūras Jomantas 5 taškai.

„Dzūkija“: Paulius Morkeliūnas 15, Osvaldas Mačernis 10, Anatolijus Kaširovas, Karolis Guščikas ir Alejandro Hernandezas – po 9 taškus.

Trenerių komentarai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)