„Gyvenau krepšiniu, be jo man bus labai sunku. Tačiau viskam ateina savas laikas ir dabar aš suprantu, kad atėjo laikas trauktis. Po šio sezono baigsiu savo profesionalo karjerą. Traukiuosi, kol manęs neišmetė“, – apie savo karjeros pabaigą ilgame savo atsisveikinimo laiške su ironijos gaidele paskelbė 203 cm ūgio Madrido „Real“ puolėjas.

Profesionaliai krepšinį A. Nocioni žaidė 18 metų. Per šį laikotarpį klubuose argentinietis laimėjo tris Ispanijos čempiono titulus, penkis kartus tapo Ispanijos taurės laimėtoju, 2015-aisiais su „Real“ triumfavo Eurolygoje.

Su Argentinos rinktine krepšininkas tapo 2004-ųjų Atėnų olimpinių žaidynių čempionu, 2008-aisiais Pekine laimėjo olimpinę bronzą, 2002-aisiais Indianapolyje tapo pasaulio vicečempionu.

2009-2012 m. A. Nocioni žaidė NBA lygoje, kur vilkėjo Čikagos „Bulls“, Sakramento „Kings“ ir Filadelfijos „76ers“ komandų marškinėlius.

Šį sezoną Eurolygoje A. Nocioni vaidmuo jau tik epizodinis. Aikštėje argentinietis vidutiniškai praleidžia po 6 min., pelno po 2,1 taško ir atkovoja po 0,7 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)