Lemiamomis tapusiose ketvirtose serijos rungtynėse „Omega“ savo aikštėje pergalę šventė minimalia persvara 68:67 (16:26, 20:12, 15:14, 17:15).

Didžiąją rungtynių dalį pirmavo Gargždų sporto centras. Jau pirmajame ketvirtyje reguliariojo sezono nugalėtojai susikrovė 12 taškų persvarą. Nors šis pranašumas aikštės šeimininkų buvo greit panaikintas, tačiau perlaužti rungtynių eigą kauniečiams pavyko tik ketvirtajame kėlinuke.

Kulminaciją rungtynės pasiekė pačioje mačo pabaigoje. Po taiklaus Vaidoto Pečiuko dvitaškio Gargždai išsiveržė į priekį 67:65. Tačiau žaibiškoje atsakomojoje atakoje „Omegos“ lyderis Remigijus Sugintas pelnė du taškus su pražanga ir likus 13 sekundžių išvedė saviškius į priekį (68:67). Per likusį laiką Gargždų ekipa turėjo dar dvi progas pakeisti susitikimo eigą, bet abu metimai buvo netaiklūs.
„Omegos“ gretose rezultatyviausias buvo R.Sugintas, pelnęs 17 taškų. Vitalijus Lukša surinko 15 taškų.

Gargždų SC komandoje daugiausiai taškų pelnė Vaidotas Pečiukas – 17. Lukas Polekauskas įmetė 13.

Pirmas serijos iki 3 pergalių rungtynes „Omega“ išvykoje laimėjo 88:69, tačiau neatsilaikė namuose 67:74. Trečioje pusfinalio dramoje kauniečiai šventė pergalę 82:75.

A divizione finale Kauno r. „Omega“ susitiks su Tauragės krepšinio klubu. Pastarasis pusfinalio seriją prieš Ukmergės „Olimpą“ laimėjo sausu rezultatu 3:0.

Tauragės ekipai tai bus jau penktas iš eilės finalas, tuo tarpu „Omega“ dėl čempionų vardų ir kelialapio į NKL kovos pirmą kartą. Praėjusiame sezone trenerio Rolando Urkio vadovaujama ekipa liko trečioje vietoje.

B dviziono pusfinalyje – Kėdainiai ir Trakai

B divizione šį savaitgalį paaiškėjo 2 pusfinalio dalyvės. Sausais rezultatais 2:0 ketvirtfinalio seriją laimėjo Kėdainių „SC-Nevėžis“ ir Trakų „TonyResort“. Kėdainių komanda 102:61 ir 78:67 nugalėjo Alytaus „SRC-Dzūkiją“. Trakų ekipa 86:77 ir 85:66 įveikė Kelmės „Kelmę“.

Kėdainių ir Trakų komandų varžovai pusfinalyje paaiškės po lemiamų ketvirtfinalio rungtynių. Trečias tarpusavio rungtynes žais Pakruojo-Radviliškio bei Kupiškio-Stakiliškių poros. Kol kas serijoje iki 2 pergalių šios komandos yra iškovojusios po 1 pergalę. Pakruojo „Pakruojis-Lygumų ŽŪB“ 62:66 pralaimėjo išvykoje, tačiau 46:44 atsirevanšavo namuose. Tuo tarpu Staklikšių „Guosta“ svečiuose pas Kupiškio KK „Kupiškis“ pergalę šventė rezultatu 93:76, tačiau namuose turėjo pripažinti pralaimėjimą 75:90.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją