Kaip visada jaunuosius talentus globos šių komandų treneriai Sandra Čižauskienė ir Tomas Purlys bei LKF atstovai Lina Brazdeikytė ir Rolandas Radvila.

R. Butautas šį sezoną dalyvaus jau antroje stovykloje ir vėl skirs dėmesį puolimo arsenalui.

„Krepšinis susideda iš mažų smulkmenų ir jų rodymas, šlifavimas treniruotėse, sukuria tą meistriškumą. Tokie projektai ir tokios stovyklos parodo, kaip vaikai tobulėja ir ar jie yra motyvuoti sunkiai dirbti. Visi krepšininkai mėgsta pulti, mesti taškus ir būti su kamuoliu, tačiau ir tai reikia daryti teisingai“, – dar po pirmos stovyklos teigė R. Butautas.

Darbą su talentais tęs ir D. Kairys, kuriam tai taip pat bus antra treniruočių stovykla. Strategas vėl gilinsis į gynybos subtilybes.

„Praėjusios stovyklos metu aš labiausiai akcentavau gynybą, bet žinoma niekada nebūna taip, kad treniruoji kažkurį vieną elementą. Pirmose pratybose didesnį dėmesį skyrėme teisingų pozicijų užsiėmimui, kalbėjimui ir rankų pakėlimui. Antroje – gynybai du prieš du. Manau krepšininkai „pagavo“ tai, ką mes stengėmės jiems perteikti“, – sakė D. Kairys.

Projektą, kaip ir praėjusią vasarą, planuojama pabaigti tarptautiniu Ramūno Šiškausko turnyru, sulaukusiu daugybę pagyrimų iš visų turnyre dalyvavusių šalių.

Projektą „Talentų U15 karta“ vykdo Lietuvos krepšinio federacija drauge su FIBA jaunimo ugdymo fondu (FIBA Europe Youth Development Fund).

Talentų U15 karta“ yra ilgalaikis projektas. Visi projekto dalyviai gauna sportines aprangas, atliekami išsamūs jų fiziniai ir medicininiai tyrimai. Pagal juos specialistai sudaro individualias rekomendacijas, ką reikia tobulinti, kaip maitintis ir kokio režimo laikytis. Specialistai prižiūri jaunuosius krepšininkus visus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją