„Pirmą kartą istorijoje Lietuvoje vyks Europos merginų aukščiausiojo diviziono čempionatas. Labai džiaugiamės šia suteikta teise, nes norime ir dedame visas pastangas, kad merginų krepšinis taptų populiaresnis, mergaitės lankytų treniruotes, stiprėtų moterų lyga ir rinktinė. Šis čempionatas – viena iš strategijos dalių. Tai didelis įvertinimas ir atsakomybė Lietuvos krepšinio federacijai, Kauno miestui, kuriame vyks čempionatas ir visai šaliai. Tačiau turime pakankamai patirties organizuodami tokio lygio čempionatus, FIBA atstovai tuo ne kartą įsitikino“, – sakė Vokietijoje viešintis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Europos mergaičių (iki 16 metų) A diviziono čempionatas vyks 2018 metų rugpjūčio mėnesį, o rungtynės bus žaidžiamos Kauno sporto halėje ir Arvydo Sabonio krepšinio mokykloje.

Posėdžio metu taip pat paaiškėjo, kur vyks 2018 metų Europos vaikinų (iki 18 metų) A diviziono čempionatas. Jį rengs kaimynai latviai, o jame turėtų rungtyniauti ir Lietuvos aštuoniolikmečiai, kurie praėjusiais metais Lenkijoje vykusiame Europos U16 čempionate iškovojo sidabro medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)