Kaip ir buvo galima tikėtis, į Eurolygos rungtynes Tel Avive atskridęs Š. Jasikevičius tapo pačia didžiausia „Žalgirio“ delegacijos Izraelyje žvaigžde.

Buvęs „Maccabi“ žaidėjas ir Eurolygos čempionas (Šaras žaisdamas Izraelyje Eurolygą laimėjo 2004 ir 2005 m.) žaibiškai atsidūrė sporto žiniasklaidos dėmesio centre.

Nors buvo bandomas klausinėti apie galimybę stoti prie „Maccabi“ vairo, Šaras tokias kalbas mėgino paversti juokais, o vienam iš Izraelio žurnalistų, bandžiusių gauti interviu iš karto po surengto bendro žiniasklaidos pasikalbinimo, lietuvis mandagiai, bet griežtai ištarė: „Aš savo interviu jau daviau. Gal jau pakaks?“

Visgi po įtikinamos „Žalgirio“ pergalės prieš „Maccabi“ (93:77) žydų spekuliacijos apie tai, kad Š. Jasikevičius yra viliojamas tapti Tel Avivo komandos strategu, ir vėl sustiprėjo, o dar daugiau peno joms davė ir ilgas Šaro pokalbis su vienu iš „Maccabi“ savininkų Davidu Federmanu, rungtynių dieną vykęs „Menora Mivtachim“ arenoje.
Aš manau, kad jam per anksti kažkur keltis iš „Žalgirio“. Š. Jasikevičius turėtų dar metams likti Kaune, o tuomet atsidurti kur nors Vakarų Europoje. Komandoje, kurioje nėra aštuonių lietuvių krepšininkų.
Zvika Sherfas

Kaip rašo Izraelio portalas one.co.il, Š. Jasikevičius yra vienas iš pagrindinių „Maccabi“ vadovybės taikinių – žydai anksčiau ar vėliau nori matyti lietuvį stovintį prie pastaruoju metu į gilią duobę įsmukusios ekipos vairo. Teigiama, kad pokalbiuose tarp Šaro ir Tel Avivo atstovų aktyviai tarpininkauja žinomas krepšinio agentas, italas Maurizio Balducci.

Neliko nepastebėtas ir dar vienas epizodas: iš karto po „Maccabi“ pralaimėjimo žalgiriečiams, D. Federmanas puolė prie klubo direktoriaus Nikola Vujčičiaus ir kažką emocingai kalbėjo, rodydamas pirštu Š. Jasikevičiaus link.

Į Izraelio žurnalistų iškeltą klausimą, „ar Š. Jasikevičius būtų tinkamas variantas treniruoti „Maccabi“, protingai ir išsamiai atsakė žinomas šios šalies krepšinio specialistas, pats ilgus metus „Maccabi“ treniravęs Zvika Sherfas.

62-ejų krepšinio treneris įsitikinęs – Š. Jasikevičiui palikti „Žalgirį“ dar anksti.

Zvika Sherfas

„Aš manau, kad jam per anksti kažkur keltis iš „Žalgirio“. Š. Jasikevičius turėtų dar metams likti Kaune, o tuomet atsidurti kur nors Vakarų Europoje. Komandoje, kurioje nėra aštuonių lietuvių krepšininkų. Ten jis turėtų bandyti adaptuoti atrastą savo komandos žaidimo stilių – ar tai būtų Graikija, ar Ispanija. Šaras tikrai supranta, kad kiekvienoje komandoje ar šalyje viskas yra kitaip. Jis tai patyrė ir būdamas krepšininku. Ir skubėti jam neverta“, – teigė Z. Sherfas.

„Dabar Š. Jasikevičius turi vidutinio pajėgumo komandą, kuri iš jo gauna maksimalią naudą. Tačiau per ankstyvas šuolis į didžiulę struktūrą gali būti pražūtingas, – pažymi Z. Sherfas. – Kaip pavyzdį galime imti kroatą Žaną Tabaką. Būdamas Madrido „Real“ asistentu jis laimėjo Eurolygą, tačiau gavęs didžiulę atsakomybę ir vyriausiojo trenerio pareigas tokiame klube kaip „Maccabi“, jis nepritapo ir perdegė – buvo išsiųstas namo jau po pumečio.

Galbūt Š. Jasikevičiaus situacija ir nėra tokia pati, tačiau dėmesį į tokius dalykus verta atkreipti. Tel Avivas pastaraisiais metais tapo kapinėmis ne vienam treneriui. Ir kartais geriau ilgiau pabūti ten, kur nėra milžiniško biudžeto ir didžiulių lūkesčių.“

„Maccabi“ biudžetas šiame Eurolygos sezone buvo 11 mln. eurų. „Žalgirio“ – 8,5 mln. eurų. Nepaisant storesnės piniginės, žydai iš Eurolygos šiame sezone uždirbo mažiau nei „Žalgiris“.

Kadangi nuo šio sezono Eurolyga už laimėtas rungtynes komandai skiria po 40 tūkst. eurų, 13 sykių laimėjęs „Žalgiris“ savo sąskaitą jau papildė 520 tūkst.

Tuo metu „Maccabi“ kol kas laimėjo 10 kartų ir iš Eurolygos uždirbo 400 tūkst. eurų.

„Nors liko žaisti dar po dvejas Eurolygos rungtynes, jau aišku, kad „Žalgiris“ uždirbo daugiau. Ši situacija – dar vienas pavyzdys, kaip teisingai suformavus sudėtį ir teisingai sudėjus prioritetus, net ir su mažesniu biudžetu galima pasiekti geresnių rezultatų“, – „Maccabi“ ir „Žalgirio“ Eurolygos sezoną apibūdina one.co.il.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)