„Omega“ išvykoje į Gargždų sporto centrą diktavo savo žaidimo sąlygas ir jau po pirmo ketvirčio pirmavo 25:17. Panašiai klostėsi ir 2 bei 3 kėliniai.

Priartėti šeimininkams neleidę kauniečiai tik ketvirtajame ketvirtyje kiek atleido žaidimo vadžias. Kėlinuko pradžioje pasiekę rekordinę 28 taškų persvarą jie kiek sustojo ir leido gargždiškiams „išlipti“ iš 20-ies taškų deficito. Rungtynės baigėsi rezultatu 88:69.

Į akis krenta komandų pataikymas iš žaidimo. Reguliariojo sezono nugalėtojai pataikė vos 33 proc. metimų. Tuo tarpu 48 proc. „Omegos“ metimų pasiekė tikslą.

Geriausiai nugalėtojų komandoje žaidė Gytis Brazauskas, surinkęs 20 taškų. Giedrius Marčiukaitis pelnė 16. Vitalijus Lukša pasižymėjo pelnydamas 12 taškų ir atkovodamas 13 kamuolių.

Gargždų SC gretose dviženkę pelnytų taškų ribą peržengė Vaidotas Pečiukas (15 tšk.) ir Simonas Serapinas (11 tšk.).

Panašiai scenarijus klostėsi ir Tauragės krepšinio klubo ir Ukmergės „Olimpo“ akistatoje. Tik šiame mače pergalę šventė šeimininkų komanda. Pirmoje susitikimo dalyje visiškai dominavę tauragiškiai dar iki ilgosios pertraukos susikrovė įspūdingą 26 taškų pranašumą 47:21.

Antroje mačo dalyje daugiausiai, ką galėjo padaryti Ukmergė, tai trumpam sumažinti atsilikimą iki 14 taškų. O galutinis rungtynių rezultatas – 86:69.

Iškalbingiausiai rungtynių rezultatą atspindi šios statistikos grafos: taškai iš greito puolimo – 25 Tauragės ir 12 Ukmergės, taškai iš perimtų kamuolių – 24 Tauragės ir 9 Ukmergės, prarasti kamuoliai – 15 Tauragės – 23 Ukmergės.

Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidė Aivaras Kvedaravčius, surinkęs 23 taškus. Paulius Žurna pelnė 16, Tautvydas Žioba – 14.

Be savo lyderio Eduardo Rogačiovo žaidusių ukmergiškių ekipoje išsiskyrė Dominykas Zupkauskas, surinkęs 24 taškus. Paulius Joneliūnas pridėjo 18 taškų ir 10 atkovotų kamuolių.

Antros A diviziono pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį (kovo 25 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)