Žalgiriečiai su 12 pergalių ir 14 pralaimėjimų turnyro lentelėje žygiuoja dešimti, o „Anadolu Efes“ krepšininkai su atvirkščiu rezultatu – aštunti.

Pirmoje tarpusavio akistatoje Stambule „Žalgiris“ laimėjo gana užtikrintai 84:71, o pakartojęs tokį scenarijų atsidurtų labai arti elitinio aštuoneto. Taip, komandas dar skirtų viena pergalė, tačiau per paskutinius tris turus kauniečių laukia kur kas palankesnis tvarkaraštis.

Š. Jasikevičiaus kariauna ketvirtadienį išvykoje žais prieš Tel Avivo „Maccabį“, o reguliarųjį sezoną užbaigs namuose priimdami Milano „Emporio Armani“ ekipą ir svečiuose susigrumsiantys su Vitorijos „Baskonia“ krepšininkais.

O štai „Anadolu Efes“ laukia trys mūšiai su pirmojo ketverto klubais – namuose su Stambulo „Fenerbahče“ ir Pirėjo „Olympiakos“ bei išvykoje prieš Madrido „Real“.

Tiesa, Šarui dar reikia žvalgytis ir į kitos Turkijos komandos rezultatus – viena pergale daugiau turinti „Daruššafaka“ (13/13) taip pat gali aplenkti „Anadolu Efes“. Be to, Davido Blatto auklėtiniai prieš „Žalgirį“ turi geresnį įmestų ir praleistų taškų santykį (-7 prieš -50).

Jis gali daug ką nulemti, nes tarpusavio akistatose kauniečiai ir Stambulo krepšininkai pergales šventė trijų taškų persvara. „Žalgirį“ gelbėtų nebent tai, jeigu tiek jis, tiek abu Stambulo klubai finišuotų su identišku pergalių ir pralaimėjimų santykiu – tokiu atveju kauniečiai būtų aštunti (šiai sąlygai įgyvendinti reikalinga pergalė prieš „Anadolu Efes“).

„Daruššafakos“ kelyje vienintelis itin rimtas riešutas – tik CSKA, bet žalgiriečiai dar gali tikėtis dovanėlių tiek iš „Brose“, tiek iš „Crvena Zvezda“, tiek iš „Galatasaray“ krepšininkų.

Vilčių įgyvendinti svajonę „Žalgiris“ vis dar turi, tačiau vienintelė nesėkmė, ypač prieš „Anadolu Efes“, gali nubraukti visą triūsą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)