Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos likus penkiems turams vietas atkrintamosiose varžybose yra užsitikrinę tik trys klubai: Madrido „Real“ (19/6), Maskvos CSKA (19/6) ir Pirėjo „Olympiakos“ (18/7). Per žingsnį nuo to yra ir ketvirtoje vietoje žengianti Stambulo „Fenerbahče“ (16/9).

Dėl likusių keturių kelialapių į TOP-8 etapą kovos Vitorijos „Baskonia“ (14/11), Belgrado „Crvena Zvezda“ (14/11), Atėnų „Panathinaikos“ (14/11), Stambulo „Anadolou Efes“ (13/12), Stambulo „Daruššafaka“ (12/13) ir Kauno „Žalgiris“ (11/14).

Žvelgiant iš žalgiriečių perspektyvų, „Crvena Zvezdą“ ir „Panathinaikos“ pavyti būtų labai sunku, nes komandas skiria 3 pergalės, be to, Kauno klubas tarpusavio akistatose prieš abi ekipas turi deficitą. Todėl jas aplenkti padėtų tik stebuklas.

Bet įšokti į ketvirtfinalio traukinį nereikia net stebuklo – visi koziriai yra pačių Šarūno Jasikevičiaus auklėtinių rankose. „Žalgiris“ dar tikrai turi vilčių aplenkti ir „Baskonia“ krepšininkus, tačiau pagrindinis taikinys – „Anadolou Efes“ klubas.

Šiuo metu aštuntą vietą užimančius turkus žalgiriečiai pakankamai užtikrintai nugalėjo išvykoje (84:71), be to, su jais dar kartą susitiks ir 27-ajame ture.

Negana to, „Žalgirio“ tvarkaraštis – kur kas palankesnis: Lietuvos čempionai per visas likusias penkerias rungtynes nė karto nebesusitiks su Eurolygos gigantais. Kauniečių laukia išvykos į Kazanę, Tel Avivą ir Vitoriją bei mūšiai namuose prieš Milano „Emporio Armani“ ekipą ir jau minėtą „Anadolou Efes“ komandą.

O štai pastarosios laukia itin rimtos kovos prieš tris pirmojo ketvertuko klubus – „Real“, „Olympiakos“ ir „Fenerbahče“.

Tiesa, Š. Jasikevičiui dar reikės žvalgytis ir į kitos Turkijos komandos rezultatus – viena pergale daugiau turinti „Daruššafaka“ taip pat gali aplenkti „Anadolou Efes“, be to, Davido Blatto auklėtiniai prieš „Žalgirį“ turi geresnį įmestų ir praleistų taškų santykį (18 prieš 52). Jis gali daug ką nulemti, nes tarpusavio akistatose kauniečiai ir Stambulo krepšininkai pergales šventė trijų taškų persvara.

Šios komandos kelyje vienintelis itin rimtas riešutas – tik CSKA, bet kauniečiai tikrai gali tikėtis dovanėlių tiek iš „Brose“, tiek iš „Crvena Zvezda“, tiek iš „Barcelonos“, tiek iš „Galatasaray“ krepšininkų.

Lenktynės tęsiasi, o kad jose intriga išliktų gyva, Lietuvos čempionams šią savaitę žūtbūt reikalinga pergalė Kazanėje prieš autsaiderius „Uniks“ (7/18) krepšininkus, kuriems namuose buvo nusileista itin apmaudžiai (80:88). Mačo pradžia – penktadienį nuo 18 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)