„Jis sportavo individualiai, o kažkiek dienų buvo priverstas stebėti užsiėmimus iš šalies, nes sirgo. Aišku, Artūras dar turi problemų po rankos lūžio, jaučia skausmą. Visgi gydytojai uždegė žalią šviesą, nes traumos padarinius jis jaus dar kokius metus.

Kontaktinio žaidimo metu puolėjo ranka bus vis užgaunama, šį dalyką jis turi žinoti ir tai pasakiau prieš treniruotę. Džiaugiuosi, kad A. Gudaitis šiandien (penktadienį – aut. past.) jau treniravosi kartu su komanda ir gali pasirodyti jau rungtynėse prieš Alytaus klubą.

Tuo tarpu Deividas Gailius patyrė piršto lūžį, todėl dar bent savaitę nešios gipsą. Tuomet turės vykti reabilitacija ir reikės išmankštinti piršto sąnarius, riešą. Procesas – negreitas, todėl bent 2-3 savaites mes jo aikštėje nematysime“, – sakė R. Kurtinaitis.


Apie būsimą varžovą

„Daugelis komandų greičiausiai neįvertina „Dzūkijos“ dėl jos užimamos vietos turnyro lentelėje. Sakyčiau, kad tai – labai gera ir ambicinga ekipa. Aišku, jie turi labai ribotą biudžetą, tačiau savo pastangomis pralenkia ne vieną LKL klubą.

Varžovai turi vargti prieš dzūkus – paskutinį mačą „Lietkabelis“ jiems pralaimėjo, ne daug trūko ir „Juventus“. Jiems vadovauja labai geras treneris Andrejus Urlepas, kuris akcentuoja gynybą.

Visi žino, kad labai sunku „Dzūkijos“ ekipai įmesti šimtą taškų, nes ji labai gerai ginasi. Šį sezoną, o ypač antroje jo pusėje, dzūkai daugiau dėmesio skiria ir puolimui, todėl prieš juos vargsta net ir stiprios komandos.

Į šias rungtynes žiūrime labai rimtai, nes kitaip ir negalime elgtis dabartinėje situacijoje. Bandome spręsti savo problemas – turime sukurti komandinę atmosferą, išsiugdyti nugalėtojų mentalitetą, pajusti žaidimo skonį.

Dabar ta linkme ir žengiame. Nors laiko turėjome užtektinai, tačiau jo nepakanka pilnai paruošti komandą. Manau, kad šeštadienį mes būsime pasiruošę kautis ir laimėti“, – svarstė R. Kurtinaitis.

Apie atmosferą „Lietuvos ryte“

„Komandą slėgė moralinė atsakomybė. Visi žinojo tikslus – ekipa turėjo žaisti bent Europos taurės atkrintamosiose varžybose ir tai nepavyko. Žinoma, šie įvykiai nepridėjo pasitikėjimo savo jėgomis.

Dabar dirbame neblogai, aišku, svarbu viską perkelti į pačias rungtynes. Mače Utenoje žaidėme ne itin gerai, bet parodėme charakterį – ketvirtajame kėlinuke atsilikome 10 taškų, sugebėjome perlaužti rungtynes ir iškovoti pergalę.

Manau, tai suteiks žaidėjams pasitikėjimo savo jėgomis ir mes judame teisinga linkme. Aišku, reikia išsiugdyti charakterį – rungtynių reikia laukti, o ne bijoti, nes žinai, kad tu stiprus ir gali nugalėti“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)