Naujasis plėtros ir sporto prorektorius ir toliau daug dėmesio ketina skirti bendradarbiavimui su užsienio partneriais, Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu, Kūno kultūros ir sporto departamentu, sporto federacijomis ir kitais socialiniais partneriais.

„Džiaugiuosi, kad LSU bendruomenė vertina mano idėjas ir jas palaiko. Universitetas nuolat keičiasi, atliekame administracijos ir akademinės srities permainas, ieškome optimaliausių veiklos būdų. Sporto mokslas daugelyje šalių pateikia geriausius atsakymus, kaip spręsti visuomenės sveikatos problemas, todėl ir mes aktyviai siūlome sprendimo būdus šalies visuomenei, patirtimi dalijamės ir su partneriais Baltijos regione“,– pranešime cituojamas M. Balčiūnas.

Ypatingą dėmesį LSU prorektorius skirs fiziniam aktyvumui ir sveikatinimui skatinti. Naujojo prorektoriaus planuose ir tolimesnis universiteto sporto infrastruktūros atnaujinimas, ryšių palaikymas su LSU absolventais, tarp kurių dešimtys olimpinių, pasaulio ir Europos čempionų.

Anot M. Balčiūno, LSU yra išskirtinis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos bei Skandinavijos šalyse, todėl žinias ir patirtį galima skleisti dar plačiau.

„Aukštasis mokslas Lietuvoje išgyvena permainas. Vienas svarbiausių mūsų veiklos vertinimų – poveikis regionui.

Turime aktyviai įgyvendinti Vyriausybės ir Europos Komisijos nutarimus susijusius su visuomenės sveikata. Ir toliau sieksime būti aktyvūs Kauno miesto partneriai. Dalysimės patirtimi kaip geriau panaudoti Dariaus ir Girėno sporto centro galimybes, įgyvendinti sporto ir sveikatinimo programas“, – sakė M. Balčiūnas.

LSU plėtros ir sporto prorektorius atsakingas už infrastruktūros plėtrą, studentų sportą ir laisvalaikį, strategijos įgyvendinimą, projektus ir Nacionalinio sveikatinimo instituto veiklos vystymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)