Lietuvos krepšininkų žaidimą iš arti stebėjęs šalies jaunimo rinktinių vyriausias treneris Rolandas Radvila po turnyro teigė, kad jis buvo suorganizuotas pačiu aukščiausiu lygiu.

„Galiu pasakyti, kad turnyras buvo suorganizuotas labai aukštu lygiu ir neturėjome jokių nusiskundimų. Lygiagrečiai su turnyru buvo surengtas ir trenerių seminaras italų treneriams, kur savo paskaitas vedė treneriai atvykę iš kitų šalių. Nors seminaras buvo mokamas, jame dalyvavo pilna salė strategų.

Kiekvienas jų gavo po 20 minučių kalbai, įdomu tai, kad ilgiausiai kalbėjo „Cibona“ treneris, kuris užtruko apie valandą. Būtent ši komanda labiausiai sužavėjo ne tik dalyvius, bet ir žiūrovus. Jie finale tikrai garbingai priešinosi Madrido „Real“ komandai, kurioje žaidė geriausi krepšininkai iš viso pasaulio kampelių, o kroatai rungtyniavo pasitelkdami tik savo šalies krepšininkais“, – įspūdžiais dalinosi LKF jaunimo rinktinių vyr. treneris Rolandas Radvila.

Metais jaunesni Lietuvos krepšininkai turnyre įveikė KK „Split“ ekipą (96:79), turėjo pripažinti Madrido „Real“ (60:101) ir Regio „Pallacanestro Reggiana“ (75:84) komandų pranašumą. Kovoje dėl 5-8 vietų lietuviai įveikė Bambergo „Brose Baskets (73:52) ir „Novipiu Campus“ (77:71) komandą bei iškovojo penktą vietą.

Antrus metus iš eilės turnyro nugalėtojais tapo Madrido „Real“ krepšininkai, kurie finale 76:67 įveikė Zagrebo „Cibona“ ekipą. Rungtynėse dėl trečios vietos Stambulo „Fenerbahçe“ įtikinamai įveikė Regio „Pallacanestro Reggiana“ – 84:53. Viso turnyro MVP tapo Madrido ekipos gynėjas (198cm), serbas Mario Nakičius.

„Turnyro metu pamatėme, kad žaidėjams reikia pasitempti, aišku reikia nepamiršti, kad mūsų krepšininkai buvo metais jaunesni, o tokiame amžiuje tas labai jaučiasi. Labai blogai tikrai nėra, daugelis pamatė kito stiliaus krepšinį, skirtingų krepšnio mokyklų atstovus, tai krepšininkams manau bus geras stimulas tobulėti.

Važiavome pasisemti patirties, išryškinti savo spragas ir pamatėme, kad labai reikia tobulinti savo asmeninę gynybą vienas prieš vieną, universalumą ir abiejų rankų valdymą. Taip pat įsitikinome, kad tikrai yra daug talentingų ir labai gabių žaidėjų, o anptropometrijos duomenų trūkumą reikės kompensuoti darbingumu, kovingumu, geru sportiniu charakteriu, patobulinta individualia technika“, – sakė R. Radvila.

Kita „Talentų U15 karta“ stovykla kovo gale-balandžio pradžioje vyks Palangoje, o birželio mėnesį projektas finišuos Kaune, kur taip pat bus surengtas jau antrasis, tarptautinis Ramūno Šiškausko vardo turnyras, kuriame varžysis po keturias mergaičių ir berniukų komandas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją