Prie Vilniaus „Lietuvos ryto” ekipos prisijungęs Tayloras Brownas į aikštelę žengė nuo pat pirmų mačo akimirkų. Rimas Kurtinaitis jį įtraukė į starto penketuką. Legionierius trenerio nenuvylė ir per 27 minutes surinko 13 taškų.

Pirmame kėlinyje nė vienai ekipai nepavyko išsiveržti į priekį. Vienai ekipai pelnius taškus, kita komanda visuomet turėdavo atsaką. Kėlinio pabaigoje dviem taikliais baudų metimais „Lietuvos rytą” į priekį išvedė T. Brownas ir vilniečiai po pirmo kėlinio pirmavo 20:19.

Jamesas Baronas pirmoje rungtynių pusėje tempė į priekį „Lietuvos rytą”. Legionierius per pirmus du kėlinius neprametė nė vieno metimo. Iki ilgosios pertraukos gynėjas pataikė 2 tritaškius, 2 dvitaškius ir surinko 10 taškų. Iš viso amerikietis pelnė 14 taškų.

Antro kėlinio pabaigoje „Juventus” pademonstravo nepriekaištingą žaidimą ir susikrovė dviženklę persvarą prieš ilgąją pertrauką. Likus pusantros minutės iki rungtynių pabaigos bloką gavo Adamas Lapeta, o kitoje aikštės pusėje Vytautas Šulskis taikliai atakavo iš toli.

Negana to, kitoje atakoje Dainius Šalenga perėmė kamuolį ir įkrovė jį į vilniečių krepšį. „Lietuvos rytas” bandė mažinti skirtumą, tačiau paskutinėmis kėlinio sekundėmis sulaukė dar vieno dūrio – Jamaras Diggsas smeigė tritaškį. Pastarasis Utenos „Juventus” gynėjas užkūrė tikrą pirtį „Lietuvos ryto” ekipai. Legionierius pataikė net 5 tritaškius, o iš viso surinko 22 taškus.

„Juventus” trečiąjį kėlinį užbaigė taip pat kaip ir antrąjį. Paskutinėmis sekundėmis Utenos krepšininkai varžovus nubaudė taikliu tritaškiu. Trečiojo kėlinio pabaigoje tai padarė Gytis Sirutavičius. O jo tolimas metimas atstatė 10 taškų persvarą.

Vienas iš „Juventus” lyderių Vaidas Čepukaitis anksti prisirinko pražangų. Tris kėlinius vidurio puolėjas demonstravo puikų žaidimą, tačiau dar nė nepasibaigus trečiam kėliniui buvo priverstas sėsti ant atsarginių žaidėjų suolelio, nes gavo 4-ąją pražangą.

Tai leido šiek tiek laisviau pasijusti Drew Gordonui ir kitiems „Lietuvos ryto” aukštaūgiams. 5-ąją pražangą V. Čepukaitis gavo iki rungtynių pabaigos likus 3 minutėms.

Lemiamame ketvirtyje „Lietuvos rytas” kilo į lemiamą šturmą. Iki rungtynių pabaigos likus kiek daugiau nei 3 minutėms, vilniečiai pagaliau prisivijo varžovus ir išlygino rezultatą 76:76. Puikią atkarpą sužaidė C. Fisheris, kuris pataikė du tritaškius iš eilės, vėliau pridėjo du taškus su pražanga, o kitoje atakoje – dar vieną tritaškį, taip išvesdamas vilniečius į priekį.

Utenos krepšininkai turėjo net dvi progas išplėšti pratęsimą arba iškovoti pergalę, tačiau „Lietuvos ryto” gynyba buvo geležinė. Iš pradžių varžovus bloku „pavaišino” D. Gordonas, o paskui ir T. Brownas. J. Diggsas dar paleido desperatišką metimą link „Lietuvos ryto” krepšio, tačiau nesėkmingai.

Tad „Lietuvos rytas“ išplėšė pergalę 87:85 (20:19, 32:21, 18:18, 28:16).

„Juventus“ (14/11): Jamaras Diggsas 22, Vaidas Čepukaitis 14, Vytautas Šulskis 13, Dainius Šalenga 12, Gytis Sirutavičius 11, Aaronas Bestas 6, Valdas Vasylius 5, Ovidijus Galdikas, Dovis Bičkauskas taškų nepelnė.

„Lietuvos rytas“ (17/8): Anthony Fisheris 19, Jamesas Baronas 14, Taylotas Brownas 13, Rokas Giedraitis 11, Drew Gordonas 8, Laimonas Kisielius 6, Clevinas Hannah 5, Margiris Normantas 3, Adamas Lapeta 2, Julius Jucikas (per 1:33 min.) taškų nepelnė, Artūras Gudaitis nežaidė.

***

LKL čempionate abi ekipos pasidalino po pergale. Sezono pradžioje Utenoje „Juventus“ 81:74 palaužė svečius iš sostinės.

Gruodį Vilniuje „Lietuvos rytas“ 98:81 pasiekė revanšą prieš Utenos klubą.

Vasario viduryje vykusiame Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje „Juventus“ savo aikštėje 87:84 pranoko sostinės klubą ir pašalino jį iš tolimesnių KMT kovų. Uteniškiai taurės turnyre džiaugėsi bronzos medaliais.

LKL turnyro lentelė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)