Šį mačą nuo 18.45 val. rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas. Penktadienį bus transliuojami dar dvejos rungtynės.

Kauniečiai per 23 turus šventė 10 pergalių ir užima 10-ą vietą. Stambulo komanda laimėjo 15 kartų ir rikiuojasi 4-a. Pirmose šių ekipų tarpusavio rungtynėse Turkijoje 82:68 stipresni buvo Željko Obradovičiaus auklėtiniai.

„Fenerbahče“ laimėjo penkerias iš pastarųjų šešerių rungtynių, o „Žalgiris“ – ketverias iš penkerių.

Stambulo klube rezultatyviausiai rungtyniauja atakuojantysis gynėjas serbas Bogdanas Bogdanovičius. Jis pelno po 13,3 taško ir atlieka po 4,3 rezultatyvaus perdavimo. Vidurio puolėjas Ekpe Udoh įmeta po 12,2 taško, atkovoja po 7,5 kamuolio ir blokuoja po 2,2 metimo. Pastarasis rodiklis – geriausias Eurolygoje. Jis renka po +19,6 naudingumo balo.

Kauniečius gyrė „Žalgirio“ stratego Šarūno Jasikevičiaus buvęs treneris Žejlko Obradovičius.

„Jie žaidžia gerą krepšinį ir rungtyniauja labai agresyviai. „Žalgiris“ turi didžiulį aistruolių palaikymą. Šioje komandoje tarpusavyje dera jauni ir patyrę krepšininkai“, – Turkijos čempionų vyriausiasis treneris.

„Žinau, kaip dirba Šarūnas. Jam buvo nelengva sezono pradžioje, turint daug jaunų žaidėjų komandos sudėtyje. Kaip bebūtų, tie žaidėjai gerokai patobulėjo. Normalu, kad jų rezultatai tapo geresni, tačiau „Žalgiris“ išlaikė savo žaidimo stilių kaip ir pirmose sezono dvikovose. Žalgiriečiai žaidžia labai agresyviai tiek puolime, tiek gynyboje. Būtent dėl šios priežasties dabartinė „Žalgirio“ užimama pozicija manęs nestebina“, – „Fenerbahče“ teigė treneris.

Vyriausiajam treneriui antrino ir serbas B. Bogdanovičius, kuris pats dėl traumos pirmoje tarpusavio akistatoje su „Žalgiriu“ praleido trylika sezono dvikovų.

„Kai aš buvau traumuotas, mums reikėjo visų komandos žaidėjų pastangų, pratęsiant gerus komandos rezultatus. Žinoma, mes žaidžiame geriau, kai turime visus sveikus krepšininkus. Kaip bebūtų, kiekvienoje situacijoje randame būdą, kaip žaisti gerai ir komandiškai“, – kalbėjo serbas.

Apie pagerėjusį „Žalgirio“ komandos žaidimą lyginant su pirmomis tarpusavio rungtynėmis Stambule, kuriose laimėjo „Fenerbahce“ (82:68), kalbėjo ir B. Bodganovičius.

„Žalgiris“ Kaune pasiekė ne vieną pergalę, įskaitant ir pergales prieš didžiuosius klubus. „Žalgiris“ – gera komanda, turinti patyrusių krepšininkų. Jie žaidžia labai kietai, o Lietuvos sirgaliai yra ypatingi. Pajutau jų kuriamą atmosferą ir savo kailiu, kuomet čia žaidžia prieš trejus metus“, – pasakojo krepšininkas.

Šio klubo puolėjas Nikola Kaliničius pridūrė, kad „Žalgiris“ žaidžia neįtikėtinai, o Š. Jasikevčius atlieka puikų darbą.

„Fenerbahce“ gretose dėl traumų nežais du itin svarbūs krepšininkai – įžaidėjas Kostas Sloukas ir aukštaūgis Janas Vesely.

„Tokia situacija nutiko, bet mes žaidžiame daug rungtynių, todėl turime būti pasiruošę tokiai situacijai, – apie traumuotus savo auklėtinius J. Vesely ir K. Slouką kalbėjo Ž.Obradovičius. – Šių žaidėjų gal ir nebus, bet kiti žaidėjai turi būti pasiruošę žaisti ir kompensuoti jų trūkumą.“

Eurolygoje „Žalgiris“ su „Fenerbahče“ grumsis 12-ą kartą. 7 sykius pajėgesnė buvo Turkijos ekipa, 4 – Kauno. Nuo 1998-ų komandos tarpusavyje žaidė 15 rungtynių, iš kurių 7-eriose triumfavo žalgiriečiai.

„Fenerbahče“ pirmauja Turkijos čempionate, kuriame laimėjo 17 dvikovų iš 19. Tokį pat pergalių ir pralaimėjimų balansą turi ir Stambulo „Anadolu Efes“.

Transliacijų tvarkaraštis:

Ketvirtadienis kovo 2 d.

18.45 val. „Žalgiris“ – „Fenerbahce“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai).

Penktadienis kovo 3 d.

19.00 val. Stambulo „Darussafaka“ – Atėnų „Panathinaikos“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai);
21.45 val. „Barcelona“ – Maskvos CSKA (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)