Nors mačo pradžioje klaipėdiečiai atsiliko 0:6, netrukus jiems pavyko apsiprasti varžovų arenoje ir pirmąjį kėlinį uostamiesčio krepšininkai užbaigė būdami priekyje minimalia persvara. Antrasis kėlinys vyko permainingai, tačiau jam baigiantis iš toli pataikęs Vytautas Šarakauskas svečiams padėjo įgyti 4 taškų pranašumą – 37:34.

Vos prasidėjus trečiajam kketvirčiui „Neptūnas“ po Martyno Mažeikos tritaškio įgijo 9 taškų pranašumą (42:33), tačiau tuomet Dainiaus Adomaičio auklėtiniai tarsi sustojo. Atkarpą „Neptūnas“ pralaimėjo 3:23 ir leido varžovams įgyti dviženklę persvarą – 45:56.

Nors paskutinę kėlinio akimirką iš vidurio aikštės pataikė Danielis Ewingas, metimas buvo atliktas šiek tiek per vėlai ir arbitrai jo neįskaitė, o klaipėdiečiai atsiliko 50:60. Ketvirtajame kėlinyje beveik niekas nepasikeitė – „Neptūnui“ atsitiesti nepavyko ir vokiečiai paskutinėmis minutėmis dar labiau padidino savo persvarą.


„Neptūnas“ šiose rungtynėse prarado 18 kamuolių, o „MHP Riesen“ suklydo tik 7 kartus. Perimti „Neptūnui“ pavyko vos 1 kamuolį, o varžovai iš svečių jų nugvelbė net 12.

Atsakomasis komandų tarpusavio mačas kovo 8 d. vyks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

D. Ewingui ir Chrisui Loftonui šis mačas buvo pirmasis FIBA Čempionų lygoje šį sezoną vilkint „Neptūno“ marškinėlius.

„Neptūnas“: Danielis Ewingas 14 (6/9 dvit., 0/5 trit., 5 atk. kam.), Vytautas Šarakauskas 9, Chrisas Loftonas 7, Martynas Mažeika 7 (0/2 dvit., 2/6 trit.), Arvydas Šikšnius 6, Jerai Grantas 6, Mindaugas Girdžiūnas 5, Mindaugas Kačinas 5 (8 atk. kam.), Arnas Butkevičius 2 taškai.

„MHP Riesen“: Jackas Cooley 19, Rocky Trice'as 15, Kelvinas Martinas 9, Davidas McCray ir Drew Crawfordas – po 8 taškus.

Primename, kad „Neptūnas“ dėl sėkmingo pasirodymo grupių varžybose praleido Čempionų lygos šešioliktfinalio etapą. Tuo metu „MHP Riesen“ šešioliktfinalyje dalyvavo ir du kartus (83:66 ir 84:82) nugalėjo Rišono „Maccabi“ krepšininkus.

Atsakomasis komandų tarpusavio mačas kovo 8 d. vyks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)