Prieš kelias savaites „Neptūną“ supurtė rimtos permainos – Klaipėdą paliko net trys legionieriai: lyderį Jimmy Baroną persiviliojo Vilniaus „Lietuvos rytas“, o Larry Drew ir Omari Johnsonas dėl klubo vidaus taisyklių pažeidimų buvo atleisti.

Visgi akylai rinką ištyrinėjęs Dainius Adomaitis sugebėjo pasikviesti ne ką prastesnius legionierius – praėjusiame sezone „Neptūną“ iki LKL finalo atvedusį Danielį Ewingą ir snaiperį Ch. Loftoną.

Naujokų debiutas buvo paženklintas pergalingai – LKL čempionate pirmą kartą šiemet nugalėtas Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubas (59:54). Ir nors LKL pirmenybėse D. Adomaičio kariauna su 13 pergalių ir 11 pralaimėjimų rikiuojasi vos šešta, sezoną ji tikisi užbaigti su trenksmu. Ir ne tik vietiniame fronte.

„Mūsų laukia labai svarbus Čempionų lygos mūšis Vokietijoje, o komandos tikslas – labai paprastas: stengsimės laimėti visus turnyrus, kuriuose žaisime“, – savo jėgomis neabejojo Ch. Loftonas.

Jau trečiadienį Lietuvos vicečempionai rungtynėmis išvykoje prieš Liudvigsburgo „MHP Riesen“ komanda pradės FIBA Čempionų lygos TOP-16 etapą. Atsakomoji dvikova kovo 8-ąją jau vyks Klaipėdoje.

„Varžovų komandos stiprybė yra ta, kad vienose rungtynėse 20 ir daugiau taškų gali įmesti vienas žaidėjas, kitose - visai kitas. Yra daug „MHP Riesen“ žaidėjų, kurie per rungtynes į krepšį įmeta daugiau nei 10 taškų. Žinoma, reikia neleisti iš gerų padėčių mesti Chadui Toppertui - taikliausiam FIBA Čempionų lygos snaiperiui, krepšį atakuojančiam 51 procento taiklumu", – atvykęs į Vokietiją varžovų komandą apibūdino D. Adomaitis.

Vokietijos ekipos krepšininkai propaguoja puolimo krepšinį. Jie per rungtynes vidutiniškai pelno po 82 taškus. Tai trečias rezultatas FIBA Čempionų lygos turnyre.

„Galima teigti, kad mūsų kova tęsis 80 minučių. Būtina kuo solidžiau sužaisti išvykoje, stengtis išvengti nemalonių atkarpų 10:0, 15:0 ir panašiai. Nuotaikos - kovingos. Žaidėjai susikaupę dirba, ruošiasi šioms rungtynėms. Kovosime, atiduosime visas jėgas“, – žadėjo D. Adomaitis.

Vokietijoje klaipėdiečiai versis be gynėjo Lauryno Beliausko, kuris per treniruotę stipriai susitrenkė nosį, vėliau šį žaidėją užpuolė ir virusas.

„Kiekviena pergalė mums privers vis arčiau titulo, todėl prieš svarbiausias sezono kovas mes turime būti pasiruošę tiek psichologiškai, tiek fiziškai. Turime vienas kitą palaikyti – tuomet bus lengviau gyvendinti tikslus“, – prieš kol kas vieną svarbiausių komandos mūšių šiame sezone kalbėjo Ch. Loftonas.

Kol klaipėdiečiai tvarkėsi savąjį kiemą, būsimi jų varžovai iš Vokietijos turėjo įveikti šešioliktfinalio etapą. Tiesa, jį perkopti nebuvo itin sunku: pirmame mače „MHP Riesen“ ekipa „Rand Media Maccabi“ krepšininkus įveikė abukart: 83:66 ir 84:82.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)