Eurolygoje fantastišku žaidimu ir dar fantastiškesniais šūviais iš toli pagarsėjęs S. Llullas internautų jau dažnai vadinamas europietiškuoju Stephenu Curry. Eurolygoje po 17,1 taško renkantis Madrido „Real“ lyderis jau išsikėlė sau vasaros tikslą – apginti Europos čempiono karūną.

„Rinktinei aš visuomet atviras – man tai yra privilegija, – FIBA svetainei prisipažino ispanas. – Kol treneris mane matys komandoje, tol aš ir ketinu prisidėti – bandysime sužaisti dar vieną galingą turnyrą ir apginti aukso medalius.“

YOU CANNOT STOP HIM! [@23Llull]#7DAYSMagicMoment #RMBDDI pic.twitter.com/jJJCUsQ20n

— EuroLeague (@EuroLeague) February 24, 2017


190 cm ūgio gynėjas Ispanijos rinktinėje debiutavo 2009 metais Lenkijoje vykusiame Europos čempionate, kuomet pirmą kartą ir užlipo ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio.

Nuo to karto su nacionalinės komandos marškinėliais S. Llulas ant parketo žengė 129-iose rungtynėse ir dar du aukso medalius laimėjo 2011 ir 2015 metais, o 2013-aisiais pasidabino bronza.


Pau Gasolis, Ricky Rubio, Marcas Gasolis, Nikola Mirotičius, Sergio Rodriguezas, Alexas Abrinesas, Willy Hernangomezas, Serge Ibaka ir net Juanas Carlosas Navarro – visi geriausi ispanų krepšininkai išreiškė norą vasarą vėl atstovauti savo šalį. Ir jeigu visi susirinks, Ispanija vėl bus sunkiai sustabdoma jėga.

Savo kelią link viršūnės ji šįkart pradės Rumunijoje – C grupėje varžysis kartu su šeimininkais rumunais, kroatais, čekais, juodkalniečiais ir vengrais.

„Eurobasket 2017“ turnyras rugpjūčio 31-rugsėjo 17 dienomis vyks keturiose šalyse – Rumunijoje, Izraelyje, Suomijoje ir Turkijoje. Lemiamos kovos – atkrintamosios varžybos – persikels į didžiausią Turkijos miestą Stambulą ir jame įsikūrusią „Sinan Erdem Dome“ areną, talpinančią net 16 tūkst. žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją