Y. Mingas atsisakė Šanchajaus klubo „Sharks“ prezidento pareigų ir žada pradėti reformas Kinijos krepšinyje, pradedant nuo jaunimo ugdymo programų ir baigiant nacionaline rinktine.

Y. Mingas ketina remtis pažangiausiais krepšinio vystymo pavyzdžiais, įdiegtais JAV ir Europoje.

Y. Mingas ūgiu pralenkė kitų nacionalinių krepšinio federacijų prezidentus.

Šioje kategorijoje iki šiol pirmavo Lietuvos krepšinio federacijai (LKF) vadovaujantis 220 cm ūgio ir 52-ejų metų Arvydas Sabonis. Rusijos krepšinio federacijos galva yra 206 cm ūgio 36-erių metų Andrejus Kirilenka.

Y. Mingas aštuonis sezonus atstovavo „Rockets“ komandai ir su Kinijos nacionaline rinktine dukart dalyvavo olimpinėse žaidynėse. Hjustono ekipai jis vidutiniškai pelnydavo po 19 taškų, atkovodavo po 9,2 kamuolio ir blokuodavo po 1,9 metimo. Savo karjerą NBA Y. Mingas buvo priverstas nutraukti 2011 metais dėl nuolatinių traumų. 2016-ais kinas išrinktas į NBA Šlovės muziejų („Hall of Fame“).

Y. Mingo dėka Kinijos krepšinio lygoje žaidė NBA žvaigždės Stephonas Marbury, Tracy McGrady, J. R. Smithas, Gilbertas Arenas ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)