35 metų krepšinio specialistas anksčiau yra dirbęs Vilniaus "Lietuvos ryte", vėliau treniravo Sankt Peterburgo "Dinamo" komandą, o vasarą tapo antruoju vieno žinomiausių Europos klubų Trevizo "Benetton" treneriu.

Pasak K.Kemzūros, kvietimas į Lietuvos rinktinę jam yra didelė garbė, o naujieji darbdaviai mielai išleido jį papildyti Lietuvos rinktinės trenerių gretas.

K.Kemzūra pripažino buvęs nustebintas tokio kvietimo, nes Lietuvoje yra daug gerų trenerių.

Antradienį iš Italijos grįžęs treneris darbą pradės jau vakarinėje treniruotėje.

"Kiek teko girdėti atsiliepimų, o ir pats Antanas Sireika yra sakęs, kad dar yra ką gerinti Lietuvos rinktinės žaidime - visų pirma gynyboje. Tačiau dar yra laiko ir gerai, kad tie trūkumai išryškėjo prieš čempionatą", - sakė jis rinktinės tinklapiui apie savo darbą.

Eltos žiniomis, K.Kemzūros pakvietimas yra susijęs su dabar trenerio asistento pareigas užimančio Gintaro Krapiko negalėjimu toliau dirbti su rinktine, nes Kauno "Žalgiris" yra likęs be trenerių ir jau turi pradėti pasirengimą naujajam sezonui. Dažnai Lietuvos rinktinei talkinantis amerikietis Donnie Nelsonas ketina prisijungti prie trenerių štabo prieš pat čempionatą arba jo pradžioje.

Grįžusi iš turnyro Serbijoje ir Juodkalnijoje, nuo pirmadienio vakaro Lietuvos rinktinė tęsia treniruotes Vilniuje, Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje.

Siekdami, kad treniruotės būtų kokybiškesnės, rinktinės treneriai į komandos gretas pakvietė dar vieną aukštaūgį - Kauno "Žalgirio" komandos žaidėją Darių Šilinskį.

Artimiausia repeticija - trečiadienį, 20 val., Vilniaus "Siemens" arenoje su Latvija.

Rugsėjo 1 dieną 17.30 val. lietuviai Kaune žais su Airijos rinktine.

Šios dvejos rungtynės Lietuvos sirgaliams bus paskutinė galimybė išvysti mūsų rinktinę namuose ir palydėti į Europos čempionatą.

Abejuose mačuose tikriausiai nežais ne tik nosies traumą patyręs Kšištofas Lavrinovičius, bet ir Simas Jasaitis, kuriam prasidėjo kairės alkūnės uždegimas. Tačiau antradienį su komanda jau sportavo čiurnos traumą beveik išsigydęs komandos kapitonas Mindaugas Žukauskas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją